Karaçoban, 3 Aralık'ta Mesaisini Engellilere Ayırdı

Karaçoban,3 Aralık'ta mesaisini engellilere ayırdı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, tüm gün mesaisini Alaşehirli engellilere ayıran Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, sırasıyla; belediyede istihdam edilen 16 personelle kahvaltı yaptı. Daha sonra özel rehabilitasyon merkezini ziyaret ederek, çeşitli hediyeler verdi. Son olarak da İşitme Engelliler Spor Kulübü'nü ziyaret etti.

Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen kahvaltıda belediyede çalışan 16 engelli personelle buluştu. Vuslat Kafe’de düzenlenen kahvaltıya Belediye Başkanı Danışmanı Sami Çeltikoğlu ve Belediye Engelliler Masası Sorumlusu Fehime Güngör de katıldı.

"YENİ İMAR BÖLGELERİNDE YAŞAM DAHA KOLAY OLACAK"

Kahvaltı boyunca engelli belediye çalışanları ile sohbet eden Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, kahvaltı sonrası yaptığı konuşmada Alaşehir Belediyesi olarak Alaşehir’i engellilerin rahat yaşayabileceği bir şehir haline getirmeyi amaçladıklarını söyledi. Belediyelerin engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak için çok önemli kurumlar olduğunu ifade eden Karaçoban, “İlçemizin eski mahallelerinde engellilerin daha rahat yaşayabilmeleri açısından yapabileceklerimiz sınırlı. Çünkü bu mahallelerde imar yapıları, cadde ve kaldırımlar çok elverişli değil. Ancak belediye olarak yeni imara açacağımız iki bölgede engelli vatandaşlarımızın daha rahat yaşayabilmeleri ve ulaşım sağlayabilmeleri adına gereken her türlü uygulama ve kolaylığı hayata geçireceğiz” dedi.

KARAÇOBAN; ENGELLİ İSTİHDAMINDA ÖNDEYİZ

Alaşehir Belediyesi’nin engelli istihdamında birçok belediyeden önde olduğuna dikkat çeken Karaçoban, “Belediyeler çalışan sayısının % 3’ünü engellilere ayırmak zorunda. Ama biz Alaşehir Belediyesi olarak 16 engelli istihdam ederek bu oranın üzerindeyiz. Engelli kadromuz içersinde memurlar ve sözleşmeli işçiler var. Bunlar arasında yapı ressamı, santral görevlisi, temizlik işçisi, sera çalışanı var. Ve bu işçilerimiz yıllardır işlerini gayet iyi yapıyorlar. Ben kendilerinden çok memnunum” dedi. Karaçoban, programın sonunda kahvaltıya katılan engelli çalışanların 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutladı.

MAYIS AYINDA DAHA KAPSAMLI PROGRAM

Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, daha sonra ilçede yaklaşık 300 engelli öğrenciye eğitim veren özel bir rehabilitasyon ve tedavi merkezini de ziyaret ettikten sonra öğleden sonra da İşitme Engelliler Spor Kulübü’ne geçerek kulübün üyeleri ve aileleri bir araya geldi. İşitme Engelliler Spor Kulübü üyeleri Karaçoban’ın ziyaretini memnuniyetle karşıladılar.

Karaçoban burada yaptığı konuşmada Mayıs ayının ikinci haftasında kutlanacak olan Engelliler Haftası’nı daha kapsamlı ve yoğun bir organizasyonla değerlendireceklerini vurgulayarak, spor kulübü üyelerinden Mayıs’ın ikinci haftasına kadar o programla ilgili öneri veya proje hazırlamalarını istedi.