Kesintisiz Devam Ediyor

İŞYERİ DENETİMLERİ KESİNTİSİZ DEVAM EDİYOR

Alaşehir Belediyesi’nce 2014 yılı Haziran ayında kurularak faaliyetlerine devam eden Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü, ruhsat müracaatında bulunan işyerlerinin denetimini sürdürmeye devam ediyor.

Mart ayı içerisinde otuza yakın işyeri açma ve çalışma ruhsatı alan  işyerinin ruhsat şartlarına uygunluğunu denetleyen müdürlük çalışanları yönetmelik kapsamında işyerlerinin taşıması gereken şartların denetimi gerçekleştirdiklerini belirttiler. Büyükşehir yasasıyla mahalleye dönüşen yerlerde nüfus yoğunluğu yüksek olan belde ve köylerden başlanmak üzere ruhsatsız işyerlerinin tespit çalışmalarına aralıksız devam edildiği belirtildi. Kavaklıdere, Yeşilyurt ve Kemaliye Mahallelerinin ardından Delemenler Mahallesinde ruhsatsız işyeri tespit çalışmalarının yapıldığını söyleyen müdürlük çalışanları; Belediye Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekiplerle işyerlerinin tek tek gezilerek ruhsat denetimlerinin yapıldığını, sırayla bu denetimlerin diğer mahalleleri de kapsayacağını belirtiler.

Alaşehir Belediyesi olarak kayıt dışı istihdamın ülke ekonomisine geri kazanımını gerçekleştirmede üzerine düşen görevi eksiksiz olarak yerine getirmeyi kurum olarak ilke edinildiğini belirten Ruhsat ve Denetim Müdürü H.Ozan Yıldız, aynı hassasiyeti vatandaşlarımız ve işyeri sahiplerinden de beklediklerini belirtti.