Alaşehir'de Tarihe Büyükşehir Eli

Alaşehir’de Tarihe Büyükşehir Eli

MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban’ı makamında kabul etti. Ziyarette, Klasik Türk Evi ve Bahçesi’nin restorasyonunun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmasıyla ilgili protokol imzalandı.

Manisa’da birçok tarihi eserin restorasyonunu yaparak, eserleri ön plana çıkaran Manisa Büyükşehir Belediyesi, Alaşehir ilçesinde bulunan Klasik Türk Evi ve Bahçesi’nin restorasyonu ile Kutlu Doğum Parkı’nın düzenlemesini de üstlendi. Bu kapsamda Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü ziyaret ederek Klasik Türk Evi ve Bahçesi’nin restorasyonunu, Kutlu Doğum Parkı düzenlemesini ve 20 yıllığına Büyükşehir Belediyesi’ne devrini içeren protokolü imzaladı. Konuyla ilgili açıklama yapan Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, “Bu kültürel mirasın paylaşılması ve güncelleştirilmesi amacıyla Büyükşehir Belediyemize teklifte bulunduk. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün, bu kültür mirasının toplumun kültür hayatına kazandırılmasında önemli bir adım olarak değerlendirdiler. Bugüne kadar yapılmış olan restorasyon projelerinin ve onaylanmış projelerin hayata hızlı bir şekilde geçirilmesi anlamında da gereken her şeyin bir an önce yapılması talimatını verdiler. Bu sebeple bürokratik engellerin aşılabilmesi ve onların yerine getirilmesi anlamında da, Büyükşehir Belediye meclisimiz ve bürokratlarımız gereken çalışmaları yaptılar” dedi.

DESTEKLERİYLE HER ZAMAN YANIMIZDA

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün kendilerine her zaman destek olduğuna dikkat çeken Karaçoban, “İmzalanacak olan bu protokolle, yapılacak olan restorasyon çalışmaları ve Kutlu Doğum Parkı düzenlemelerinin yanı sıra, Büyükşehir Belediyemiz 20 yıllığına bu alanın sahibi olacaktır. Biz işin kimin tarafından yapıldığına değil, kim için yapıldığını önemsiyoruz. O açıdan da Büyükşehir Belediyemizin kültürel mirasımıza sağladığı katkı, bizlere gösterdiği yakınlıktan dolayı teşekkür ediyoruz. Eminim ki Alaşehirliye hizmet edecek, Alaşehirlinin yararına olacak her türlü projede bugün olduğu gibi her zaman Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün desteklerini Alaşehirli hemşerilerimizden esirgemeyecektir. Bu nedenle de kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

YILDA 25 BİN TURİSTE HİZMET VERECEK

Yapılacak restorasyon projesi hakkında bilgiler veren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, “Alaşehir Belediyesi’nin hazırlamış olduğu Klasik Türk Evi ve Bahçesi’nin, orada bulunan mevcut evin restorasyonu noktasında hazırlanmış olan projenin Kültür ve Tabiat varlıkları ve sitten onayı çıkarmak suretiyle restorasyonu söz konusu. Burada Alaşehir Belediye Başkanımız ve meclis üyelerine teşekkür ediyorum. 20 yıllığına bu alanı bizlere tahsis ettiler. Biz de ilgili proje için ihale süreçlerine başladık. İnşallah orayı, bütün bayanlarımızın, ailelerimizin, evlatlarımızın faydalanacağı çok güzel bir merkez olarak değerlendireceğiz. Dış kısmında kafeterya noktasında Alaşehir’de yaşayan vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. ST. Jean Kilisesi karşısında olması nedeniyle yıllık 25 bin turiste de orada hizmet verecek” dedi.

İŞBİRLİĞİ ÖRNEĞİ

İmzalanan protokolün Alaşehir Belediyesi ve Manisa Büyükşehir Belediyesi arasındaki iş birliğinin güzel bir örneği olduğuna dikkat çeken Başkan Ergün, “Alaşehir’imiz için güzel bir başlangıç olsun. Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Alaşehir Belediyesi işbirliğinin örneği olarak bütün kamuoyuna paylaşmak istedik. Başta Alaşehir Belediye Başkanımız Gökhan Karaçoban olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun. İnşallah çok daha güzel projeleri yakında paylaşacağız” diye konuştu. Konuşmanın ardından protokole imzalar atıldı.