Alaşehir Belediyesi Camileri Temizliyor

Alaşehir Belediyesi camileri temizliyor

Alaşehir Belediyesi, ilçe merkez ve çevre mahallelerde bulunan toplam 140 caminin temizliğini sağlıyor. 1 Aralık 2014 tarihinde başlatılan temizlik çalışma programında bugüne kadar 69 camide temizlik ve mikroplara karşı koruma çalışması yapıldı.  Çalışmaların rutin olarak devam edeceği bildirildi.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından başlatılan camileri temizleme ve mikroplara karşı koruma çalışmalarında 1 Aralık 2014 tarihinden bugüne kadar ilçedeki 140 camiden 69’unun temizlik ve mikroplara karşı korunması yapıldı. Diğer 71 caminin temizlenmesine ve mikroplara karşı korunmasına rutin olarak devam edileceği bildirildi.

KARAÇOBAN; RUTİN OLARAK DEVAM EDECEK

Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, İslam dininde temizliğin çok büyük bir öneme sahip olduğunu ve camilerin, mescitlerin temizliğinin temiz olması gerektiğinin ayet ve hadislerde ifade edildiğini söyledi. Bu düşünceden hareketle halkın daha temiz ve hijyen camilerde ibadet edebilmelerine yönelik çalışma başlattıklarını dile getiren Karaçoban,

“Allahın evi olan camilerimiz zaman içersinde, hava şartları ve kullanıma bağlı olarak temizliğe ihtiyaç duymaktadır. Gelen talep ve istekleri en hızlı ve en etkili şekilde çözmekteyiz. İlçemizde 140 adet cami var. Camilerin temizliğine 01 Aralık 2014 de başladık. Bugüne kadar 69 camimizi temizledik. Temizlediğimiz camilerin eksikliklerini belirledik. Bundan sonra camilerin temizliğine rutin olarak devam edeceğiz ve eksikliklerini tamamlayacağız” dedi.