Alaşehir Belediyesi, Bir İlke Daha İmza Attı

ALAŞEHİR BELEDİYESİ'NİN KURUMSALLLAŞMA PROJESİ KAPSAMINDA HAYATA GEÇİRDİĞİ BİRİNCİ "YEREL PAYDAŞ ÇALİŞTAYI" TAMAMLANDI

Alaşehir Belediyesi, bir ilke daha imza attı

Alaşehir Belediyesi’nin 1 Haziran 2014 tarihinde başlattığı Kurumsallaşma Projesi, dün kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla gerçekleştirilen Yerel Paydaş Çalıştayı ile önemli bir aşama kaydetti. Şelale Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen Çalıştaya ilgili kesimler ve davetliler yoğun ilgi gösterdi.

Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, Belediye Başkan Danışmanı Sami Çeltikoğlu ve İnovasyon Merkezi Kurucusu Suat Özçağdaş’ın konuşmalarının ardından başlayan çalıştayda Alaşehir’in sorunları, Alaşehir’in gelişme potansiyelleri ve Belediyeden beklentiler olmak üzere 3 konuda davetlilerin fikir ve düşünceleri alındı.

KARAÇOBAN: FİKİR VE ÖNERİLERE BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ

1 Haziran 2014 tarihinde başlattıkları kurumsallaşma çalışmalarına büyük önem verdiklerini ifade eden Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada, “Eleştirileri dikkate alarak onlardan faydalanmak seçilmişlerin ve idarecilerin temel ödevidir. İçinde yaşayanlar olarak tüm katılımcılarımızın eleştiri, fikir ve önerilerini öğrenmek ve dinlemek istiyoruz. Burada ortaya konulan sorun ve çözüm önerilerinin uygulanacağını bilmenizi isterim. Çalıştaydan çok ciddi öneriler gelmesini bekliyor, hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Karaçoban konuşmasının ardından katılımcıların eleştiri ve önerilerini daha rahat dile getirebilmeleri için çalıştaydan ayrıldı.

Alaşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Sami Çeltikoğlu kurumsallaşma çalışmalarından hem kurum içi hem de kurumun dışarıya yansıyan yönü itibariyle çok iyi sonuçlar almaya başladıklarını belirterek, “Burada bir Alaşehir mozaiği var. Bu mozaiğin görüş ve düşüncelerinden faydalanmak istiyoruz. İlkler hep zordur ama biz el ele bu zorluğun üstesinden geleceğiz” şeklinde konuştu.

KATILIMCILAR TALEP VE ÖNERİLERİNİ SUNDULAR

Konuşmaların ardından çalıştayda katılımcıların Alaşehir’in sorunları, Alaşehir’in gelişme potansiyelleri ve Belediyeden beklentiler olmak üzere 3 konudaki fikir ve düşüncelerinin alınmasına geçildi. Her bir masada oturanlar bir gurup olarak belirlendi ve tüm gurupların üç konudaki çok sayıdaki şikâyet, öneri ve taleplerinin yanı sıra Alaşehir’in gelişme potansiyelleri konusundaki değerlendirmeleri alınarak kayda geçirildi.

Çalıştayı yöneten İnovasyon Merkezi Kurucusu Suat Özçağdaş, çalıştaya ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı; “Yaptığımız çalışma bilimsel bir çalışmadır. Türkiye’nin siyaseti katılıma pek açık değil. Ancak burası Alaşehir için önemli bir gurup. Çünkü burada toplumun çeşitli kesimlerinin temsilcileri var. Gün boyu yaptığımız çalışmaların Alaşehir Belediyesi’nin kurumsallaşması ve yönetimi adına çok faydalı olacağına inanıyorum. Tüm katılımcılara katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Alaşehir Belediyesi, Belediye Meclis Üyeleri ile de bir çalıştay düzenledi. Çalıştayın, kamu kurumlarının amir ve müdürleri ve mahalle muhtarları ile de yapıldığı açıklandı.