Yeni Mahallerin 3 Temel Sorunu Var

Karaçoban: Yeni mahallerin 3 temel sorunu var

Köy ve Belde iken Yeni Mahalle olan 72 yerleşim yerlerinin temel sorunlarının içme suyu, yol ve altyapı olduğunu belirten Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, söz konusu problemleri çözmek için gerekli çalışmaların yapıldığını söyledi.

Söz konusu 72 yerleşim merkezlerinin, şehir merkezine uzaklıkları; 1 - 10 km arasında 16, 10 – 20 km arasında 22, 20 – 30 km arasında 19, 30 km ve üzeri 8 mahallenin bulunduğunu belirten Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, Hizmet standardı ve kalitesi açısından bu uzaklıklar çok fazladır. Bazı önemli hizmet ve yatırımları hayata geçirecek olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin, ilçe merkeze olan uzaklığı ise 109 km’dir. Bu uzaklıklar nedeniyle hizmet ve yatırımlarda büyük sıkıntılar yaşanacak."dedi.

YENİ MAHALLE OLAN KÖYLERİMİZİN TEMEL PROBLEMLERİ

"Uzun bir zamandan beri Cuma Namazlarını, ilgili birim müdürü arkadaşlarımla birlikte, Yeni Mahallemiz olan Köylerimizde kılmaya, namaz sonrasında da vatandaşlarımızla bir araya gelmeye, dertleşmeye çalışıyorum."Şeklinde konuşan Başkan Karaçoban, "Gerçekleştirdiğim bu ziyaretler kapsamında ortaya çıkan 3 temel sorunu; İÇME SUYU, ALT YAPI PROBLEMLERİ ve YOL’ dur. Özellikle içme suyu gibi acil müdahale gerektiren konuları ivedilikle çözüyor, vatandaşlarımıza daha nezih, içimi keyif veren su kaynakları ile buluşturuyoruz. Gerçekleştirdiğimiz her köy ziyareti sonrasında bizimle dertleşememiş, sohbetimize katılamamış vatandaşlarımızın da ziyaretimizden haber olması için köy içerisindeki tüm evlere, mektup gönderip, yerleşim yerleri ile ilgili konuşulan konuları, dile getirdikleri beklentilerini, sorunlarını ve bizlerin bunlara karşı sunduğu/sunacağı çözümler hakkında kendilerini bilgilendirmeye çalışıyoruz."ifadelerini kullandı.

"BÜTÇE PROBLEMLERİNİ AŞMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Kapanan 6 Belde Belediyenin yaklaşık 11 Milyon TL civarındaki borcu Alaşehir Belediyesi’nin üzerine kaldığını ve her ay İller Bankası hak edişlerden kesildiğini de belirten Karaçoban, hizmet ve yatırım yaparken büyük sıkıntılar yaşadıklarını, her şeye rağmen, bu durumları ifade ederken amaçlarının sızlanmak olmadığı, ne pahasına olursa olsun, Alaşehirlilere hizmet etmeye devam edeceklerini de sözlerine ekledi.