Kurumsallaşma Çalışmalara Önem Veriyoruz

Karaçoban: Kurumsallaşma Çalışmalara önem veriyoruz

Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, Belediyesi’nin idari ve operasyonel kapasitesini, Alaşehir halkının hizmet beklentisine karşılık verecek şekilde geliştirmek amacıyla, bir kurumsallaşma ve yeniden yapılanma sürecini planlamak ve uygulamak amacıyla 1 Haziran 2014 tarihinden itibaren bir projenin başlatıldığını söyledi.

Projenin kurumsallaşma ve yeni bir kimlik kazanım projesi olduğunu belirten Karaçoban, Kurumsallaşma Planı; Belediye Başkanlığı ve Yönetimi, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Çalışanları, Alaşehirli vatandaşlar ve ilgili kurumsal paydaşların katılımıyla oluşturulacak olup, halen çok taraflı bir çalışma süreci ile hazırlanmaktadır. Kurumsallaşmada esas olan; bir kurumun faaliyetlerini sürdürmesinde, çalışanların kişisel yöntemlerine bağımlı olmadan, kurumun kendi yöntemlerini üretmesi ve çalışanların kurumdan ayrılması durumunda dahi işlerin aksamadan yürümesi için ilgili yapı ve süreçlerin oluşturulmasıdır. Yerel basın, sosyal çevreler ve resmi kurumlar, sivil toplum kuruluşları ile oto kontrol sisteminin oluşturulması, vatandaş memnuniyetinin sağlanması, toplam kalite yönetimi sisteminin oluşturulmasını kapsamaktadır."dedi.

KURUMSALLAŞMA PROJESİ KAPSAMINDA BUGÜNE DEK YAPILANLAR ŞUNLARDIR:

Karaçoban, projede alınan mesafeler ile ilgili de bilgiler verdi;

"1-Belediyemiz hizmet birimlerinin tümünde; iş akış süreçleri hakkında çalışanlarımız ile görüşülmüş; birimlerinde gerçekleştirdikleri faaliyetlerini, problemlerini, ihtiyaçlarını, görev tanımlarını ve sürece dair önerilerini toplamış bulunmaktayız. Biliyoruz ki yüzü gülen, mutlu olan “insan” yüz güldürecek ve mutlu edecektir.

2-Vatandaşlarımıza sunduğumuz hizmet kalitesini ve standardını arttırabilmek amacıyla birim müdürlerimiz ile düzenli toplantılar düzenleyerek, birimler özelindeki durumlar, ihtiyaçlar görüşülmekte ve ivedi ile çözülmektedir.

3-Kurum içi personel eğitimlerine başlanmış olup, bu bağlamda Alaşehir Belediyesi çalışanlarından, vatandaşla direk olarak telefonda görüşen 19 personele “Telefonda Etkili İletişim Eğitimi” ve 130 personele de “İletişim Eğitimi” verilmiştir.

4-Katılımcı yönetimi destekleyebilmek ve vatandaş memnuniyetini-ihtiyaçlarını belirleyebilmek amacıyla; tamamı öğrencilerden oluşan 35 kişiden oluşan bir Anket Ekibi kurularak ve bu ekibe 2 gün boyunca eğitim verilerek, Alaşehir’in “tamamını” yansıtacak şekilde bilimsel yöntemlerle belirlenen örneklem grubu çerçevesinde, Alaşehir’deki 29 mahallede anket çalışması yürütülmüş ve 2.396 adet veri toplanmıştır. Verilerin analizi tamamlandıktan sonra Alaşehir genelinde ve mahalle özelindeki veriler tüm kesimlerle paylaşılarak, bu çalışma bizlerin yapacak olduğu hizmetlere ışık tutacaktır."

Kurumsallaşma Çalışmaları

Alaşehir Belediyesi Kurumsallaşma Projesi; Alaşehir Belediyesi’nin idari ve operasyonel kapasitesini, Alaşehir halkının hizmet beklentisine karşılık verecek şekilde geliştirmek amacıyla, bir kurumsallaşma ve yeniden yapılanma sürecini planlamak ve uygulamak amacıyla 1 Haziran 2014 tarihinden itibaren başlamıştır.

PROJEDE ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM YAPILACAK ÇALIŞMALAR:

1-Yapılacak olan “Birim Müdürleri Çalıştayı” ile ilçemizde var olan yerel ortaklarla (kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri) birlikte gerçekleştirilecek olan “Paydaş Çalıştayı” izleyecektir. 2-Elde edilecek tüm bu veriler ışığında bir “Kurumsallaşma Planı” hazırlanacak ve uygulamaya geçirilecektir. 3-Önümüzdeki dönemde; kurum içi eğitimlere devam edilerek, tüm çalışanların alması gereken ortak eğitimler tamamlanacak, Teknik eğitim kapsamında çalışanların alması gereken diğer eğitimler planlanarak, çalışanlar sorumlulukları kapsamında ve çalışma alanlarında daha donanımlı hale getirileceklerdir."

Belediyenin bir kurumsal kimliği olacağını da ifade eden Karaçoban "Kurumsal kimlik; bir kurumun, duruşunu ve davranışlarını temsil etme biçimlerinin tümüdür. Artık Alaşehir Belediyesi, kurumun görünen yüzü olan tüm görsel ve yazılı ürünlerinin tamamını belirlediği bir konsept üzerinden sergileyecektir. Bu Belediyemizin prestijini yükseltirken, Â L Â Şehir imajın akıllara kazınmasını da sağlayacaktır."şeklinde konuştu.