Yeşil Alanlara Kış Bakımı Yapıldı

Yeşil alanlarda kış bakımı yapıldı

Alaşehir Belediyesi'nin görsel yönden ilçe ve mahallerde başlattığı hizmetler aralıksız sürüyor. Birçok yeni mahallede ve şehir merkezindeki meydanlarda kış bakımı yapıldı.

Alaşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Kasım ayında da hizmetlerini sürdürdü. Birçok yeşil alanda çalışmalar gerçekleştirildi. Müdürlüğün Kasım ayında gerçekleştirdiği hizmetlerin bazıları şöyle;

YENİ MAHALLELER UNUTULMUYOR

Mahallelerimizin mezarlık ve yeşil alanlarında budama yabancı otla mücadele ve çimlerin biçilmesi gibi yeşil alan bakım onarım işleri yapılmıştır.(Subaşı-Çağlayan-Delemenler örnek)

Çarıkbozdağ köyü hatıra ormanlık alanında budama ve temizlik işleri devam etmektedir. Yeni bankların montajı yapılmıştır. Boyamaları da tamamlandı.

Şehir içinde kaldırımlarda ki ağaçlarda budama işleri mevsim gereği devam etmektedir. Şehir girişinde İzmir'den Yunus Emre kavşağına doğru sağ taraftaki yeşil alan içerisindeki palmiye –dut ve çınar ağaçları da ve çalı türü bitkilerde budama yapılmıştır.

Üzümlü köyü ilköğretim okulu bahçesinde peyzaj düzenleme çalışması yapılmıştır.

Şehir stadyumu çevresinde ağaçlarda ve çalı bitkilerinde budama ve yabancı otların temizlenmesi işlemleri yapılmıştır.

MEYDANLAR ELDEN GERİRİLDİ

İlçemizde Yunus emre (üzümlü kavşak)-Alparslan Türkeş-Bülent Ecevit-Sarıkız-Sadık Ahmet meydanlarında, Kenan Evren heykeli etrafında (Kenan evren meydanı-bulvar) ve Cumhuriyet meydanlarında mevsimlik çiçek alanları temizlenmiş ve kışlık mevsimlik çiçeklerimizin dikimleri yapılmıştır.(toplamda yedi meydanda)