Karaçoban; Manisa Medya Tv'de Canlı Yayın Konuğu

Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban Alaşehir’in gelecek vizyonunu çizdi

Alaşehir geleceğin şehri olmaya hazırlanıyor

Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, kentin geleceğine dair yapacağı hizmetleri günden bu güne anlattı. Manisa Medya Tv. de katıldığı Edebali’nin Seyir Defteri Programı’na konuk olan Karaçoban, Alaşehir’in üzümünden jeotermaline, kültüründen turizmine bir çok konuda kentin vizyonunu ve misyonunu anlattı. Karaçoban” Alaşehir adından bilindiği gibi Ala şehir olma özelliğini geçmişten günümüze koruyor” dedi.

Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban Manisa Medya Tv. De katıldığı Edebali’nin Seyir Defteri Programı’nda Alaşehir’de yapılan ve yapılması planlanan projeleri anlatırken, belediyenin kurumsallaşmasından sit sorununa, ısınma ve jeotermalden kentin ön önemli gelir kaynağı olan üzüme, büyükşehir yatırım program ve projelerinden inanç turizmine kadar bir çok konuya açıklık getirdi.

Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, kentin en önemli sorunun üzümle ilgili olduğuna dikkat çekerek, üzümün tanıtılmasından çok pazarlama sorununa çözüm getirilmesi yönünde çalışmaların yapılması gerektiğine dikkat çekti. Karaçoban “ geçmiş yıllara oranla üzüm bu yıl önemli derecede sıkıntı yaşadı. Üretici ihracattan dönen üzümlerin hem kalıntısı konusunda hemde fiyatı konusunda mağduriyet yaşadı. Bizim tek sorunumuz üzümün kalitesi, üzümün tanıtılması değil. Özellikle üzümün başkenti dediğimiz Alaşehir’de üreticimizin en büyük sorunu pazarlama konusudur. Ürettiğini pazarlayamayan üzüm üreticisi artık üzümün tanıtılmasından çok tüketilmesi yönünde çalışmaların yapılmasını istiyor. Bakın iç tüketimde hala üzüm tüketimi istenilen seviyede değil. İşte bunun çözülmesi yönünde özellikle okullarda süt projesi gibi öğrencilerimizin tüketmesi için üzüm projesi yapılmalıdır ve bunu da devletin desteklemesi gerekmektedir. Hala askeriyede tüketilen üzüm var buda yeterli gelmiyor. Son yıllarda Türk Hava Yolları’nda Alaşehir Üzümü servis edilmeye başlandı bu bizim için gurur kaynağı ama üzüm üreticisi için yeterli gelmiyor. Birde üzün kooperatifi olan Tariş’in artık siyasetten elini ayağını çekerek, üzüm üreticisinin dünya standartlarından üretim yapması yönünde çalışmalara imza atması gerekiyor. Tariş hala rekolte konusunda bile üreticinin phangi durumda olduğundan habersiz. Artık bu tür kurumların siyasetten uzak üreticilerin sorunlarıyla ilgilenmesi gerekiyor.” Diye konuştu.

Sit sorunu Alaşehirlinin önemli sorunu

Tarihi bir geçmişe sahip olan Alaşehir’de yaşayan halkın sit alanı konusunda ciddi rahatsızlıkları olduğunu dikkat çeken Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, tarihi dokunun bozulmaması konusunda hassasiyeti bildiklerini ancak kentte yaşayan halkın sit alanı ilan edilmesinden dolayı restorasyon yapamamasının ciddi sorunlar getirdiğine işaret etti. Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, konuşmasını şöyle sürdürdü; “ Son yıllarda özellikle üzerinde durmak istediğimizi ve çözmek isteğimiz bir konu sit sorunudur. Sit alanı içinde bulunan yerlerin restore edilememesinden dolayı halkımız büyük bir mağduriyet yaşıyor. Özellikle tarihi dokuya zarar verilmesin diye azami derecede gayret gösteren halkımız yüksek maliyetler içeren restorasyonlar konusunda çok önemli mağduriyet yaşıyorlar. Bu konuda önemli girişimlerimiz var ve bu sorunun çözülmesini istiyoruz. Genel olarak bakıldığında Alaşehir’in temelini kazacak olsanız her damlasından ve her köşesinden tarih çıkacaktır. Böyle bir durumda Alaşehir’de yaşayan bir çok insan sit alanı olma durumundan önemli derecede sorun yaşıyor.”

Jeotermal üzüm gibi Alaşehir için Allah’ın lütfudur

Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban şehrin önemli gelir kaynağı olan üzüm kadar toprak altında bulunan jeotermal enerjinin de bir lütuf olduğuna dikkat çekerek,; “ Üzüm toprağın üzerindeki bereket olduğu gibi jeotermal enerjimizde toprağın altında bulunun bir bereket ve lütuftur,. Bunun kıymetini iyi biliyoruz ve bu konuda önemli çalışmalarımız var. Jeotermal enerjinin gerek ısınmada gerekse seracılıkta kullanılmasını sağlamaya çalışıyoruz. Bu konuda önemli çalışmalar yapıldı. Yapmayada devam edeceğiz. Bu gün ülkemizde ki 11 gümrük kapısının Alaşehir’de olması kadar jeotermal enerjiyi önemsiyoruz. Bu gün yurtdışından ithal edilen enerjiyi düşündüğümüz zaman Alaşehir’de kullanacağımız jeotermal enerji bu kentte yaşayan her insan için çok çok önemlidir. Ardık 16 mahalleden ibaret bir Alaşehir değil 86 mahallesiyle bir şehirden bahsediyoruz. Artık Alaşehir üretimiyle enerjisiyle, turizmiyle, kültürüyle dünyada hak ettiği konuma kavuşmak üzeredir. Alaşehir’in vizyon projelerinden birisi olan ikisi yer altında 17 katı ile toplamda 19 katlı Manisa’nın en yüksek binasına sahip olacak bir şehir olma yolunda ilerliyor.”diye konuştu.