Oteller Denetlendi

OTELLER DENETLENDİ

Alaşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne yapılan bir ihbar üzerine, teşkil edilen ekiplerce; kent merkezinde faaliyet gösteren otellerde, seri denetimler yapıldı.

Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban;  "İlçemiz dışından gelen öğrenci, iş adamı veya asker yakını gibi çeşitli guruplardan insanların konaklama yerleri arasında yer alan yurt, otel ve pansiyon gibi merkezlerin denetim altında tutulduğuna işaret ederek; şehrimize gelen herkes misafirimizdir."dedi

Karaçoban, "Bu sebeple de onlara ev sahipliği yapan bizler, üzerimize düşen vazifeyi en iyi şekilde yerine getirmekle yükümlüyüz diyerek;  bu hassasiyet doğrultusunda, Zabıta Ekiplerimizce üst düzeyde katılımla gerçekleştirilen kontrollerde;  resmi gazetede yer alan yönetmelik ve hükümler doğrultusunda incelemeler yapıldığını ifade etti.

Konuyla ilgili bilgiler veren Zabıta Müdürü Erol Kacar da yaptığı açıklamada; geçtiğimiz günlerde ilçemizin muhtelif yerlerinde, bizzat kendisinin de katılımıyla icra edilen denetimlerle ilgili olarak; şikayete konu olan ve adıyla da  ilçemizin binlerce yıllık köklü geçmişini  temsil eden bir otelimizde yapılan kontrol sonrasında, tüm kent sakinleri adına hepimizi mahcup edecek gayri sıhhi manzaralarla karşılaşıldığını ifade ederek; bununla ilgili mekan sahibi hakkında gerekli cezai işlemlerin tatbik edildiğini söyledi.

Kacar, "Akabinde ise ilçemiz genelinde yapılan diğer denetimlerde karşılaşılan muhtelif eksikliklerle ilgili olarak derhal yerinde müdahaleler yapılmış olup; bunun dışında hepimizin iftihar edeceği örnek otellere de rastlanılması üzerine; işletme sahiplerine ve çalışanlarına belediyemiz adına teşekkür edilmiştir."dedi.