Eski Borçlara Yapılandırma Müjdesi

Belediye'den Eski Borçlara Yapılandırma Müjdesi

Alaşehir Belediyesi'ne borcu olan vatandaşların borçlarının, 6552 sayılı yasanın yasalaşmasının ardından yapılandırma başvuruları alınmaya başlandığı açıklandı. Alaşehirliler, 1 Aralık 2014 tarihine kadar müracaatlarını ilgili müdürlüklere yapabilecekler. 6552 sayılı yasanın Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmesinin ardından mükelleflerin geçmişe yönelik olan Emlak, Çevre Temizlik Vergisi ve su borçlarının yapılandırılması ile ilgili müracaatlar Alaşehir Belediye'nin yetkili birimleri tarafından alınmaya başlandığı açıklandı.

Yapılandırma kapsamında eski borçların ceza ve faizlerinin silinerek Yİ-ÜFE (yurtiçi üretici fiyat endeksi) oranında bir ilaveyle ödemelerin yapılabileceğini belirten Mali Hizmetler Müdürlüğü yetkilileri tarafından ayrıca ödemelerin peşin veya birer ay arayla olmak üzere 6, 9, 12 ya da 18 taksitle yapılabileceği belirtildi.

Eski borçların yapılandırılması ile ilgili müracaatlar, 1 Aralık 2014 tarihine kadar devam edeceği de duyuruldu.