Fen İşleri Müdürlüğü Aralıksız Hizmetlerine Devam Ediyor

Fen İşleri Müdürlüğü aralıksız hizmetlerine devam ediyor.

Alaşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, ilçe genelindeki çalışmalarını sürdürüyor. Birçok mahallede yeni hizmetlerine devam eden müdürlük çalışanları, Ağustos ayında; ağırlığı ilçe merkezine verdi İlçe merkezinde bordür, kaldırım düzenlemesi, kilit parke ve yama çalışmaları yapılırken, 2 yeni mahallede de yol bakımı ve menfez çalışmaları gerçekleştirildi.

Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Ağustos ayı içerisinde, 7 mahallede gerçekleştirilen çalışmalar şöyle;

ILGIN, KİLLİK VE SERİNYAYLA MAHALLERİNDE ASFALT TAMİRİ Alaşehir Belediyesi, yeni mahallelerden Ilgın, Killik ve Serinyayla’da yol iyileştirme çalışmaları yaptı. Çalışma kapsamında üç mahallenin girişlerinde ve mahalle işlerinde bozulan asfaltlar rotmix asfalt yamaları ile yamanarak yollar kullanışlı hale getirildi. ÇARIKTEKKE MAHALLESİNDE YOL GENİŞLETME VE MENFEZ ÇALIŞMALARI Belediyenin yol çalışması yürüttüğü bir diğer yeni mahalle ise Çarıktekke Mahallesi oldu. Çarıktekke mahalle yolu güzergahında stabilize çalışması yapılırken, güzergah üzerindeki üç farklı noktaya ulaşımı kolaylaştırmak ve taşkınları önlemek amacıyla menfez yapıldı. İSTASYON MAHALLESİ OSMANLI SOKAKTA BORDÜR ÇALIŞMASI TAMAMLANDI Merkez mahallelerden İstasyon Mahallesi, Osmanlı sokakta yaklaşık 1000 metrelik bir mesafede bordür taşı döşeme çalışması gerçekleştirildi. Çalışma yapılan caddede ileriki günlerde yapılacak park alanının çevresi de bordür taşlarıyla çevrelendi. İSTASYON MAHALLESİ SARIGÜL SOKAKTA KİLİT PARKE DÖŞEMESİ Alaşehir Belediyesi Fen İşleri ekipleri İstasyon Mahallesi, Sarıgül sokakta kilit parke döşeme çalışması gerçekleştirdi. Çalışma boyunca yaklaşık sokak üzerindeki 700 metrekarelik alanın tamamı kilit parke ile döşenerek yolda ulaşım kolaylığı sağlandı. İSTASYON MAHALLESİ FEVZİ ÇAKMAK CADDESİNDE KALDIRIM BETONLAMASI İstasyon mahallesinde çalışma yapılan bir diğer cadde ise Fevzi Çakmak Caddesi oldu. Cadde boyunca her iki kenarda ayrılan kaldırım alanlarına beton atılarak yayaların kullanımına açıldı. Caddede yaklaşık 120 metrelik mesafede her iki tarafa kaldırım betonu atıldı. KARACALAR MAHALLESİ YOL ÇALIŞMASI Yeni mahallelerden Karacalar Mahallesi yolunda stabilize çalışması yapıldı. Yolda ulaşımın güvenli sağlanması için yol genişletilirken bazı noktalara menfezler yapılarak hem ulaşım güvenliği sağlandı hem de olası sel taşkınlarında yolların güvenliği sağlama alındı. SARISU MAHALLESİ ASFALT YAMA ÇALIŞMALARI Sarısu mahallesi, Şehit Fevzi caddesinde TEDAŞ tarafından yürütülen yer altı kablo döşeme çalışmaları nedeniyle kazılan yollar Belediye Fen İşleri ekipleri tarafından tekrar düzenlendi. Düzenlemeler kazılan yolların asfaltla yamanması suretiyle yapıldı. Asfalt yamaları ile söz konusu caddede ulaşım tekrar normale döndü. ŞEHİT MEZARLIĞI DÜZENLEMESİ Akkeçili mahallesi mezarlığında bulunan ve bir süre önce bazı kişi ya da kişiler tarafından tahrip edilen Mustafa Durmaz’a ait şehit mezarlığının durumunu İlçe Jandarma Komutanlığı’na bildirerek şehit mezarlığının yeniden düzenlenmesini sağladık. Mezarlığın yeniden düzenlemesini gerçekleştiren İlçe Jandarma Komutanlığı’na bu güzel hizmetleri için teşekkür ediyoruz.