Dünya Yaşlılar Günü

  Yaşlılarımız geçmişimiz ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Bugün sahip olduğumuz maddi ve manevi bütün değerleri, bizler yaşlılarımızdan aldık.

  Yıllar, başımızdan geçen acı tatlı olaylar; bizi hep aynı görünüşte ve yaşta bırakmıyor. Zaman bizden bir şeyleri alıp götürme konusunda oldukça cömert davranıyor. Tüm bir kâinat bu ilahi kaderin programına uygun şekilde hareket ediyor. Doğuyor, büyüyor, yaşlanıyor. İnsan, çiçekler, ağaçlar, kelebekler… Hiçbir şey ilk günkü gibi kalmıyor, kalamıyor.

  Değişmek, insan söz konusu olduğunda daha büyük ve güzel anlamlar ifade etmektedir. Özelikle yeryüzü serüvenimizi, sonsuz bir yolculuğun yalnızca kısa bir durağı olarak gören bizler için değişmek, olgunlaşmanın kemale ermenin de adıdır aynı zamanda. Hayatını ibret ve tefekkürle geçirmeye çalışmış her yaşlı, ömrünün her senesine kocaman bir ömrü sığdırabilir. Onca yaşanmışlıklar, onca hayat gaileleri, her yaşlıya şunu öğretir: güzel olanı al ve sana lazım olmayanla uğraşmayı bırak!

  Onun için yaşlılık dönemi ömrü en verimli şekilde geçirmenin de adıdır.

  Eli öpülesi yaşlılarımız, önümüzde yaşanmışlığın verdiği tecrübe ile bizlerin ışığıdır. Yaşlılarımıza baktığımda, her birinin gözlerinde bilgeliğin ve sükûnetin musikisini hissediyorum.

  Ne mutlu ki yaşlılarımızın duaları tertemiz ve çocuksu bir masumiyetle göklere yükseliyor. Bizler için ettikleri hiçbir dua ve iyi dilek, göklerde karşılıksız kalmıyor. Rahmet Peygamberinin dediği gibi “eğer siz yaşlılar olmasaydı, belalar üzerimize çağlayanlar gibi dökülürdü”. İşte Allah’ın yaşlılarımıza verdiği kıymet böylesine güzel ve böylesine özenilesidir.

 Değerli yaşlılarımızdan özellikle istirhamım, bizlerden hayır dualarınız eksik etmeyiniz. Yaşlılarımızla her fırsatta görüşebilmek ve tecrübelerinden istifade etmek güzelliğinden bizleri mahrum bırakmayınız.

   Yaşlılarımız bizim hayat enerjimiz, yaşam gücümüzdür.

  Bu vesileyle bu anlamlı günü en kalbi hislerimle kutluyor ve nice seneler yaşlılarımızla bir arada bulunmayı Cenab-ı Hak’tan diliyor, tüm yaşlılarımızın ellerinden saygıyla öpüyorum.

Dr. Gökhan Karaçoban Belediye Başkanı