Fırınlarda Sıkı Denetim

FIRINLARA SIKI DENETİM

  Alaşehir Belediyesi'ne bağlı Zabıta Müdürlüğü Ekipleri ile Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü mühendislerince ilçe merkezindeki tüm fırınlarda genel temizlik, sulu baca ve gramaj kontrolü yapıldı.

  Dün, sabaha karşı 05.00 sıralarında başlatılan uygulamada; kurallara uymayan fırıncılar uyarılarak, kusurlu görülen işyeri sahiplerine de cezai işlem uygulandığı açıklandı. Vatandaşların temel besin maddesi olan ekmeğin üretildiği fırınları periyodik olarak denetlediklerini bildiren Alaşehir Belediyesi Zabıta Müdürü Erol Kacar, "Başkanlık Makamının da hassasiyetleri doğrultusunda, halkın sağlığını doğrudan ilgilendiren fırınlarımızda önceliğimiz; ceza yazmak değil Alaşehir Ekmeğinin, marka değerine sahip çıkmaktır."dedi.

KACAR: AMACIMIZ CEZA KESMEK DEĞİL

  Gıda üretimi yapan işyerlerini düzenli olarak denetlemelerin sürdüğünü de belirten Kacar, söz konusu işyerlerine hijyen kurallarına azami dikkat etmeleri konusunda uyardı. Amaçlarının ceza kesmek olmadığını da ifade eden Kacar, "Belediye Başkanımız Dr. Gökhan Karaçoban, gıda üretimi yapan işyerleri konusunda çok hassas. Bir de hiç kimse halkın sağlığı ile oynamaya hakkı yok. Kurallara uymayanlar hakkında, yasaların ve yönetmeliklerin bize verdiği yetki sonuna kadar kullanılacaktır. Bu nedenle söz konusu işyerleri kendi menfaatleri ve Alaşehirlilerin sağlığı için konulan kurallara uymaları gerekir."şeklinde konuştu.