Çevre Koruma Müdürlüğü Denetimlerini Sürdürüyor

  Çevre Koruma Müdürlüğü denetimlerini sürdürüyor

 Alaşehir Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü, Zabıta Memurları gözetiminde farklı noktalarda faaliyet gösteren 4 hindi çiftliğini denetledi. Denetlemede çiftliklerin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden ruhsatlarının almış oldukları tespit edildi.

  Bir hindi çiftliğinde yapay koku gidericiyle koku giderilmeye çalışılmış olup diğer çiftliklerde kokuya karşı hiçbir önlem alınmadığı tespit edildi. Hindi çiftliklerinden en fazla şikâyetin kokudan geldiği belirlenirken koku giderici önlemler konusunda araştırmalar yapılması tavsiye edildi.

ÇEVRE KİRLİLİĞİ ŞİKÂYETLERİNİN DENETİMLERİ YAPILDI

  Uluderbent Mahallesinde bir traktör tamir atölyesinin atık sularının yola aktığı ve etrafındaki işyeri sahiplerinin bu olaydan şikâyetçi olmaları üzerine yapılan denetimde; sokakta kanalizasyon sisteminin olmadığı, oluşan atık suların yola aktığı ve çevreyi kirlettiği tespit edildi. İşyeri sahibine fosseptik çukuru açması ve atık sularını bu çukurda toplaması için 10 gün süre verildi.

52 TON KAĞIT VE KARTON ATIK TOPLANIYOR

  Alaşehir Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Ambalaj Atığı Yönetim Planı çerçevesinde çöpten kâğıt ve karton atık olarak 52 ton atık topluyor. Belediye tarafından toplanan Cam atığı miktarı ise 158 ton olduğu belirtilerek vatandaşların bu tür atıkları ayrı yerlerde toplaması istendi.