2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı

Değerli Yönetici ve Öğretmenler,

  Yeni bir eğitim-öğretim yılının bu ilk günlerinde, Türkiye'nin aydınlık geleceği olan çocuklarımızı yetiştirecek siz değerli eğitimcilere, 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılının, ülkemizin geleceği çocuklarımızla birlikte, sizlere hayırlı ve başarılarla dolu bir yıl olmasını temenni ediyorum.

  Cumhuriyetimizin kuruluşundan itibaren Başöğretmen Atatürk'ün önderliğinde başlatılan okuma-yazma ve eğitim seferberliği üzerinden 91 yıl geçmesine rağmen devam etmektedir. Atatürk'ün Türk ulusuna hedef olarak gösterdiği çağdaş ülkeler seviyesine ulaşmanın tek yolu, toplumun eğitilmesinden geçmektedir.

  Eğitime değer vermek, eğitimi olmazsa olmazların içine almak, çağdaş toplum olmanın en temel ve en vazgeçilmez unsurlarından biridir. Bunu başarabilen toplumlar, toplumsal kalkınmayı başarabilmiş toplumlardır. Bunu başaramayan toplumların kaderi ise geri kalmışlığın, kalın çizgileri içinde kalmak olmuştur.

  Başöğretmen Atatürk'ün; "Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır" diye hitap ettiği değerli Yönetici ve Öğretmenler;

 Eğitimin kalitesinin temel belirleyicileri olan siz değerli öğretmenlerimizin, mesleğin gereklerine göre yetişen, sürekli kendini geliştirme isteğinde bulunan, işini ve öğrencisini seven, öğrenciyi merkeze alan, bu yöndeki amaçlarını açıkça belirleyen ve buna ulaşmanın ısrarlı çabası içinde bulunan kişiler olması; yöneticilerin ise öğretim konularında güçlü liderlik gösteren, liyakat sahibi, öğrenci ve öğretmenlerden beklentilerini açıkça ortaya koyan ve bunları onlara ulaştıran kişiler olması hedeflenmelidir.

 Eğitim konusunda olduğu gibi birçok konuda, ülkemizin zorlu günlerden geçtiği bu günlerde; hiçbir ayrım gözetmeden, kimseyi ötekileştirmeden, tek vücut olarak bir araya gelme, birlik olma zamanıdır. Eğitim-Öğretim üzerinden yapılan/yapılacak her türlü “yanlış hamle” gelecek adına telafisi olmayan hatalar doğuracaktır. Bu sebeple Alaşehir’imizin başarısı için ortak akılla hareket edip, farklılıklarımızı zenginlik olarak kabul etmeliyiz. Konu eğitim ise Atatürk' ün bize ışık tutan, hedef gösteren şu sözünü hatırlatmak istiyorum; “Eğitimde feda edilecek tek bir fert yoktur.”

  Ulu önderimizin sizlere yüklediği, gelecek nesilleri yetiştirme sorumluluğu, çok büyük bir güvenin ifadesidir. Kuşak çatışmaları yaşanırken anne çocuk, dede torun arasında; biz çocukları/gençleri anlamak, sıkı bir iletişim kurmak ve onları geleceğe hazırlamak gibi ciddi bir sorumluluğumuzun olduğunu unutmamalıyız. Biliyoruz ki gelecek eğitimle biçimlenecektir.

  2014-2015 Eğitim-Öğretim yılının öğrenci, öğretmen, yönetici ve Alaşehir’imize hayırlı olmasını diler, sevgi ve saygılar sunarım.

Dr. Gökhan Karaçoban Alaşehir Belediye Başkanı