Uluderbent'te Muhtarlarla Bir Araya Geldik

  Başkan Karaçoban, Uluderbent’te muhtarlarla bir araya geldi

  Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, 6311 Sayılı Büyükşehir Yasası ile mahalleye dönüşen eski köylerin muhtarları ile Uluderbent’te bir araya geldi. Uluderbent ve çevre mahallelerin muhtarlarının katıldığı toplantıda fikir alış verişinde bulunuldu.

  Alaşehir Belediyesi'nin acil eylem planı çerçevesinde; Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, daraltılmış bölge muhtarlar toplantısında Uluderbent ve civar mahallelerin muhtarlarıyla eski belediye binasında bir araya geldi. Muhtarların talep ve şikâyetleri alındı, belediyenin seçimler sonrası yapılan hizmetleri anlatıldı.

  Eski belediye hizmet binasında yapılan toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Muammer İbişoğlu, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Erkan Boğa, Zabıta Müdürü Erol Kacar, Fen İşleri Müdürü Anıl Altıntaş, Belediye Meclis Üyesi Ali Uçak, TEDAŞ Yetkilisi Hasan Basri Çivi, Sarıpınar Mahallesi Muhtarı Yaşar Bilgin, - Uluderbent Mahallesi Muhtarı Bahattin Öztürk, Dağhacıyusuf Mahallesi Muhtarı Ibrahim Yöntem, Dağarlar Mahallesi Muhtarı Süleyman Korkmaz, Çamlıbel Mahallesi Muhtarı Mehmet Kavak, Örencik Mahallesi Muhtarı Şuaybin Çam, Çarıkkaralar Mahallesi Muhtarı Hasan Zangal, Gülenyaka Mahallesi Muhtarı Mustafa Keleş katıldı.

KARAÇOBAN; MUHTARLARIMIZIN GÖREVLERİ ÇOK ÖNEMLİ

  Toplantıda konuşan Gökhan Karaçoban, yeni yasa ile muhtarların artık icra makamları değil direk olarak Alaşehir Belediyesi'nin partneri konumuna getirildiğini söyledi. Karaçoban, “

  Bölgede yaşanan sorunları en iyi bilenler sizsiniz. Büyükşehir kapsamında artık muhtarlarımızın görevi yapılacak işlerin takibi noktasında görevleri çok önemlidir

  Muhtarlarımızla birer ekip arkadaşı olarak çalışmak bizi başarıya götürecektir. Bu nedenle çalışmalarımızı koordineli şekilde yürütmemiz gerekiyor. Tüm muhtar arkadaşlarımızın bu sorumluluk bilinciyle hareket edeceklerine inanıyorum” dedi.

YAPILAN HİZMETLER ANLATILDI

  Belediye Başkan Yardımcısı Muammer İbişoğlu toplantıda 1 Nisan - 30 Temmuz 2014 tarihleri arasında Alaşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar hakkında muhtarlara bilgi verdi. İbişoğlu’nun açıkladığı çalışmalar şunlar;

  İçme suyu hatlarının yenilenmesi, tamiratı, yol çalışmaları, Büyükşehir'e başvuru yapılarak Sarıpınar yolunun yenilenmesi, Örencik Karacali Mahallesi arasındaki dar yolun genişletme çalışmaları, asfalta hazır hale getirilmesi, Dağarlar Mahallesi içme suyu deposu yenilemesi, Gülenyaka Mahallesi İçme suyu problemi çözüldü, Örencik Mahallesi Gölet yapımı devam ederken iş makineleri boruları ezdiğinden oluşan hasar giderildi, 2000 m. yeni hat döşemesi yapıldı. Sulama suları Alaşehir Belediyesi'ne geçmiş durumdadır. Yolların statik kaplaması ve asfaltlara çalışmaları için Büyükşehir'den talepler yapılmış durumda ve planlamaları devam etmektedir. Dağarlar Mahallesi yol çalışmaları planlamaktadır. Söz konusu tüm köylerin yol çalışmaları planlamaya alınmış durumdadır. - Yeni asfaltlamalar yapılmadan önce geçici olarak yamalar yapılacaktır. Çiftlikdere Mahallesi’nde elektrik yetmeme durumu söz konusudur. Burada da TEDAŞ'ın yeni trafo yatırımı yapmaya başlamıştır. Çevre Sağlık teknisyenleri İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri ile birlikte içme suları ile ilgili analizler yapmakta ve takip edilmektedir. Dağhacıyusuf Mahallesi elektrik problemi vardır. Dağarlar Mahallesi Yılancı bölgesi Trafo yetersizliği için talepleri var. Tavuk çiftlikleri olduğu için elektrik çok önemli. Çamlıbel Mahallesi yolu asfaltlanmıştır.

MAHALLELERİN EKSİKLERİ TESPİT EDİLDİ

ULUDERBENT MAHALLESİ: Çöp ve Temizlik problemi mevcuttur. En kısa zamanda iyileştirmesi yapılacaktır. Saklı Bahçe; Hazine'ye ait bir yerdir. Havadar ve Uluderbent için mesire yeri olması uygundur. Modern bir görünüme kavuşturulması gerekmektedir, talepte bulunulmalıdır. İçme suyu problemi için abone olunmalıdır. Ücretsiz ve ücretli kullanan vatandaşların arasında haksızlığa neden olmaktadır. Sabancı İlköğretim Okulu yolunda düğün salonunun olduğu yerde viraj problemi vardır. İstimlâk durumu problemli ve tapu durumu sıkıntılıdır. Özel mülkiyet arazisidir. Düdükçü gediği muhiti içme suyu Dağhacıyusuf’dan geliyor. İçme suyu problemi vardır. 60-70 hane mevcuttur. Elektrik konusunda da problemlidir. Çarşı meydanında WC kullanıma uygun değil, ücretli hale getirilip bakan kişilerin düzeni sağlanmalıdır. Alaçatı Mahallesi sulama suyundan kalan borular vardır. İhtiyaç olan yerlerde kullanılabilir. Köpek problemi mevcuttur.

DAĞHACIYUSUF MAHALLESİ: En büyük problem su olayıdır. Acil çözülmesi gereken bir sorundur, 20 saat susuzluk söz konusudur. Kaynak kullanımında problem vardır. Köy bu konuda çok rahatsız, Muhtar bu konuda günlük 2-3 saat vakit ayırmaktadır. İçme suları ile bahçe sulaması mevcuttur. Yeni şebeke çalışması yapılmalıdır. Yeni yapılan inşaatlarla ilgili durumlar, Belediye İmar işlerine başvuru yapılmalıdır. Su abone çalışmaları problemli şekildedir, geçmiş dönemde aboneler yapılırken bazı atlamalar olmuştur. Köy girişi sıkıntılı düzenleme yapılabilir mi değerlendirilmelidir.

ÇARIKKARALAR MAHALLESİ: Akkuşlar Muhitinde Kilit parke taşı ihtiyacı vardır 1.700 m öğrenci servisi güzergâhı Elektrik problemi var. Uluderbent ile Çarıkkaralar arası yol problemlidir, yol iyileştirilmesi yapılmalıdır. Akkuşlar Mah. 25 KW'lık trafo gücünün 100 KW'ya yükseltilmesi mümkün müdür TEDAŞ tarafından araştırılmalıdır.

DAĞARLAR MAHALLESİ: Köy içi yollar problemlidir. (14 km) ana mahalle yolları. 1,5 km ana yol güzergâhı kışın çok problemli, düzeltilmelidir. İçme suyu kaynak suyundan karşılanmaktadır. 30 yıllık eski hali mevcuttur. Düzenlenme yapılmalıdır.

ÇAMLIBEL MAHALLESİ: Ana yol 3,5 km öğrenci taşıma için kullanılıyor Büyükşehir'e verilmiş durumdadır. Bahçedere Çamlıbel arası yol problemlidir. Sokak lambaları yanmadığı için vatandaş şikâyetçidir. Alaşehir - Çamlıbel arası 45 km. Yangın vs gibi bir problem olması durumunda yetişmesi imkânsız durumdadır. Manisa BB'si 3 vardiyalı bir müdahale ekibi kuracaktır. Kaynak suları güçlendirmesi yapılmış durumdadır fakat kuraklıktan dolayı su seviyesi düşmüş durumdadır.

SARIPINAR MAHALLESİ: Yol asfaltlanması plana alınmıştır. Kilit parke ihtiyacı vardır. Kiraz toplama alanı karşısı düzenleme planlanmalıdır. Halı saha söz verilmiş durumdadır.

GÜLENYAKA MAHALLESİ: Menfez talepleri var. Mevcut köy mezarlığı dolmuş durumda, Genişletme yapılabilir mi araştırılacak. Mezarlıklarla ilgili mahallelerde çalışmalar yapılacaktır.

ÖRENCIK MAHALLESİ: Karakuyu Mahallesi kanalizasyon mutlaka şart 2.500 m bağlantı gerekiyor. Durum Büyükşehir'e bildirilecek. Menfez şart özellikle köy merkezinde (Örencik deresi muhitinde).

DAĞARLAR MAHALLESİ: Yol iyileştirme çalışmaları yapılıp sonra yol kaplamaları yapılacaktır.