11 Ayın Sultanı Ramazan Ayını Tamamladık

HOŞ SEDALARLA 11 AYIN SULTANI RAMAZAN AYINI TAMAMLADIK

  Alaşehir Belediyesi'nin bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiği geleneksel 'Sokak İftar Yemekleri' 8 mahalleliyle buluştu. Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün organizesinde 8 büyük mahallede kurulan iftar sofralarında 10 Bin Alaşehirli iftar yaptı. Ayrıca, Ramazan Şenlikleri kapsamında İzmir orta oyun grubunun oynadığı "Direkler arası Ramazan Eğlencesi" Alaşehirlilere keyifli saatler geçirmesine vesile oldu. Bu eğlence programları çocukları daha çok mutlu etti. Ramazan ayı boyunca Manisa Büyükşehir Belediyesi de Alaşehirlileri unutmadı. Büyükşehir'in Gezici Ramazan Tırı da, 'İki Direk Bi Şamata' adlı ortaoyunu ile Alaşehirlilere keyifli saatler yaşattı.

Karaçoban ve meclis üyeleri vatandaşlarla iftar yaptı

  Alaşehir Belediyesi yılın ilk mahalle iftar programını Sakarya ve Hacıbey Mahallelerini kapsayan Kavala Camisi önünde başlattı. Önceki gün Alaşehir Belediyesi tarafından Kavala Camii önünde düzenlenen iftar sofrasına yaklaşık bin kişi katıldı.

  Ramazan ayı dolayısıyla Alaşehir Belediyesi tarafından her yıl mahallelerde düzenlenen iftar programlarının ilki Sakarya Mahallesi Kavala Camisi önünde yapıldı. Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, Belediye Meclis Üyeleri ve İlçe Müftüsü Mehmet Yiğit’in de katıldığı iftar sofrasına mahalleliler yoğun ilgi gösterdi. Kavala Camisi önünde kurulan iftar sofrasına yaklaşık bin kişi katıldı. İftar duasını İlçe Müftüsü Mehmet Yiğit’in yaptığı programda mahalle sakinleri Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban’a yoğun ilgi gösterdi. İftar programına Pamukkale ART TV ekibi de katıldı.

Kavaklıdere’de yüzlerce kişi Sokak İftarı’nda buluştu

  Alaşehir Belediyesi Geleneksel Sokak İftarları programını Kavaklıdere Mahallesi’nde düzenledi.

  Alaşehir Belediyesi’nin Sokak İftarları programı Kavaklıdere Mahallesi’nde verilen iftar yemeği ile devam etti. Eski Belediye hizmet binası önünde düzenlenen sokak iftarına Kavaklıdere Mahallesi sakinleri yoğun ilgi gösterdi. Programa katılan yüzlerce vatandaş birlikte iftar açtı.

  Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban’ın başka bir programa davetli olduğu için katılamadığı Kavaklıdere mahallesindeki sokak iftarına Belediye Meclis Üyeleri Ömer Karaaslan, Hüseyin Somuncu ve Halil Kara katıldı.

Belediye, Killik ve Yeşilyurt'ta da İftar yemeği verdi

  Büyük mahallerden Killik ve Yeşilyurt mahallelerinde de iftar yemekleri verildi. Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban ve bazı meclis üyelerinin de katıldığı her iki yemeğe vatandaşların ilgisi büyük oldu.

  Alaşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından bu yıl, 3.'sü gerçekleştirilen Sokak İftar Yemekleri kapsamında, büyükşehir yasası çerçevesinde kasabadan mahalleye dönüştürülen Killik ve Yeşilyurt'ta sokak sofraları kuruldu. Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban ve bazı meclis üyelerinin de iştirak ettiği her iki iftar yemeğine, yöre halkının ilgisi büyük oldu. Killikte 800, Yeşilyurt'ta ise bin 500 kişi sokak sofrasında iftar yaptı. Yemekler, mahallerin düğün salonlarında verildi. Killik Mahallesindeki iftar yemeğinin onur konuğu Alaşehir Kaymakamı Kemal İnan ve Ziraat Odası Meclis Başkanı Kemal Özkan'dı. Yeşilyurt'ta tertip edilen yemeğe, MHP İlçe Başkanı Akif Ceylan, CHP'li Meclis Üyesi İbrahim Doğan da katıldı.

KARAÇOBAN: TOPLUMSAL BİRLİKTELİK BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

  Kurulan iftar sofralarının ardından kısa bir açıklama yapan Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, "Toplumsal birlikteliği sağlayan 11 ayın sultanı Ramazan ayı; barış, huzur ve bereket temennilerini güçlendiren önemli günlerdir. Alaşehir Belediyesi olarak, Ramazan Ayı süresince bazı mahallelerimize konuk oluyoruz. Mahalle halkımızla iftar yapıyoruz. İlçemizdeki birliktelik duygusunu pekiştirmek adına bu tür organizasyonlara önem veriyoruz. Bizleri bu manada yalnız bırakmayan tüm Alaşehirlilere teşekkür ediyoruz.”dedi.

Alaşehir'de "İKİ DİREK Bİ ŞAMATA"

  Alaşehir'de, Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin gezici TIR ile ilçelere ulaştırdığı Ramazan etkinlikleri, büyük ilgi gördü.

  Ramazan etkinliklerini Manisa'nın tüm bölgelerine yaymak amacıyla gezici TIR eşliğindeki etkinlikleri hayata geçiren Manisa Büyükşehir Belediyesi, Alaşehirlilere keyifli bir gece yaşattı. 'İki Direk Bi Şamata' adlı ortaoyununun sergilendiği etkinliğe Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, Alaşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Alıcı, Belediye Meclis üyeleri ve binlerce Alaşehirli katıldı. Oyun sırasında ve sonrasında vatandaşlara Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Ramazan şerbeti ve Osmanlı macunu da ikram edildi.

  Sinan Bengier ve Ayberk Atilla'nın başrollerinde yer aldığı 'İki Direk Bi Şamata' adlı oyun, ortaoyununun örnekleriyle Alaşehirlileri güldürdü. Alaşehir Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran binlerce vatandaş, sanatçıların performansıyla unutulmaz bir gece yaşadı. Oyunun sonunda sahneye çıkan Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, performansları nedeniyle sanatçıları tebrik ederek, çiçek takdim etti. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu da, başrol oyuncusu Sinan Bengier'e çiçek takdim ederek, kendilerine unutulmaz bir gün yaşattıkları için teşekkür etti.

BÜYÜKŞEHİR TIRI 2. KEZ ALAŞEHİRLİLERLE BULUŞTU

  Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin Ramazan'a özgü gezici TIRI Alaşehirlilerle 2. Kez buluştu. Cumhuriyet meydanında toplanan Alaşehirliler, 'İki Direk Bi Şamata' adlı oyun, ortaoyununun örnekleriyle Alaşehirlileri güldürdü. Alaşehir Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran binlerce vatandaş, sanatçıların performansıyla unutulmaz bir gece yaşadı.

Alaşehirliler, Ramazan'da "HOŞ BİR GECE" geçirdi

 Alaşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Direkler arası Ramazan Eğlencesi" Alaşehirlilerde hoş bir seda bıraktı. Cumhuriyet Meydanını dolduran binlerce Alaşehirli 2,5 saat boyunca Hacivat, Karagöz, Kanto, Ateşbaz, Sihirbaz gibi gösterileri izledi. Çocuklar, gecede doyasıya eğlendi.

 Alaşehir Belediyesi'nin Ramazan Etkinlikleri aralıksız sürüyor. Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından tertip edilen "Direkler arası Ramazan Eğlencesi" Alaşehirlilerde hoş bir seda bıraktı. Alaşehirliler, 2,5 saat boyunca İzmir orta Oyun Grubunun sergilediği, Hacivat, Karagöz, Kanto, Ateşbaz, Sihirbaz gibi gösterileri izledi. Çocuklar, gecede doyasıya eğlendi. Cumhuriyet Meydanındaki geceye; Belediye Başkan Vekili Hasan Alıcı, MHP İlçe Başkanı Akif Ceylan ve Belediye Meclis Üyeleri; Ömer Karaaslan, Hüseyin Somuncu, Halil Kara, Cafer Özkaya, Adnan Tutar ve Mehmet Kayacık katıldı. Gecede, muhalefetten sadece Kayacık dışında hiç bir meclis üyesinin katılmaması ise dikkat çekti.

6 BÜYÜK MAHALLEDE DE SAHNE ALDI

 Alaşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Direkler arası Ramazan Eğlencesi" ilçe merkezi dışında 6 büyük mahallede sahne aldı. Kavaklıdere, Yeşilyurt, Kemaliye, Uluderbent, Killik ve Piyadeler mahallerinde de mahalle sakinleri, Hacivat, Karagöz, Kanto, Ateşbaz, Sihirbaz gibi gösterileri izledi. Çocuklar, gecede doyasıya eğlendi.