Karaçoban Almanya’da İncelemelerde Bulundu

   Karaçoban ve meclis üyeleri Almanya’da incelemelerde bulundu

 Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban ve meclis üyeleri Almanya’daki jeotermal tesisini ziyaret edip incelemelerde bulundu. Karaçoban, ziyaretin kendileri için çok faydalı geçtiğini söyledi.

  Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban ve meclis üyeleri jeotermal çalışmalarla ilgili olarak düzenlenen Almanya gezisine katıldı. Federal Alman Ekonomi ve Enerji Bakanlığı tarafından desteklenen ve ECLAREON ve SGS danışmanlık şirketleri ile birlikte organize edilen gezi sayesinde jeotermal enerji alanında Alman ve dünyanın önde gelen şirketleriyle karşılıklı bilgi alışverişinde bulunma imkânı sağlandı. Dört gün süren inceleme gezisinde Münih, Wiesbaden, Darmstad ve Frankfurt şehirlerinde jeotermal programları, sunumlar ve jeotermal tesislere ziyaretler düzenlendi.

KARAÇOBAN; ALMANYA’NIN DENEYİMLERİ ÖNEMLİ

  Ziyaret hakkında bilgi veren Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, jeotermal gezi programının kendileri için çok faydalı geçtiğini söyledi. Almanya’nın jeotermal enerji kullanımında hatırı sayılır bir yeri olduğuna dikkat çeken Karaçoban, “Almanya jeotermal enerjiden 2,5 GW ısı, 12,1 MW da elektrik elde eden jeotermal enerji kullanımında dünya sıralamasında 5. sırada yer alan bir ülke. Bu nedenle Almanya’nın jeotermal deneyimleri bizim için çok önemli. Gezi programımız kapsamında bazı seminer ve sunumlara katılıp, bazı tesislerde incelemelerde bulunduk. Bu geziden elde ettiğimiz enformasyon ve deneyimi jeotermal geleceği açık olan ilçemizde değerlendirmeyi amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.