Karaçoban, Yeni Mahalle Muhtarlarıyla Bir Araya Geldi

  Karaçoban, yeni mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi

  Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, büyükşehir yasası kapsamında tüzel kişiliklerini kaybeden 72 mahalle muhtarıyla bir araya geldi. Ziraat Odası'nın Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda bilgi alış verişinde bulunuldu. Toplantıda; meclis üyeleri, Hesap İşleri Müdürü Cemal Pınar, Fen İşleri Müdürü Muammer İbişoğlu ve Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Halil Koç da hazır bulundu.

  Büyükşehir Yasası kapsamında tüzel kişiliklerini kaybeden 66 köy ve 6 beldenin yeni mahalle muhtarlarıyla Alaşehir Ziraat Odası Toplantı Salonu'nda bir toplantı yapan Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, yaptığı konuşmada "Yerel seçimlerin ardından sizlerle bir araya gelmek istedik. Geçen süre içerisinde birçok mahallemizi ziyaret ettik. Gezdiğimiz mahallelerin genel olarak içme suyu ve yol problemi olduğunu gözlemledik. Bu çerçevede fizibilite çalışmalarına başladık. Gereken çalışmalar öncelik ve aciliyet durumlarına göre yapılacak."dedi.

KARAÇOBAN: GELEN PARAYLA HİZMET ÜRETMEK SUKUTU HAYALDİR

  Hizmet ve yatırımlar için gelen maddi kaynaklar hakkında muhtarlara bilgi veren Başkan Karaçoban, "Seçimlerden sonra sizlere hizmet ve yatırım yapalım diye, Nisan ayında 350 bin, Mayıs ayında da 500 bin TL ödenek geldi. Bizim beklentimiz, 2 milyon 300 bin TL’siydi. Bu meblağın yüzde 45'i de büyükşehir payı olarak kesiliyor. Söz konusu ödenek personel maaşına bile yetmiyor. 2 aydır personel maaşlarını kendimizin oluşturduğumuz kaynaklardan ödüyoruz. Bu paralarla hizmet ve yatırım yapmak sukutu hayaldir."dedi.

"BİZ MAZERET DEĞİL İCRA MAKAMIYIZ"

  Her şeye rağmen bir tane muhtarın bile canının sıkılmasına razı olmayacağını da belirten Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, başkanlık makamının mazeret değil icra makamı olduğunu, bu nedenle 5 yıllık performans planlaması yaptıklarını söyledi. Karaçoban, "87 mahallemizi bir bütün olarak planlayarak, 1 ve 5 yıllık çalışma programları yapacağız. Mahallelerinizin sıkıntılarını bu ay içerisinde ilgili müdürlüklerimize ulaştırmanızı rica ediyorum. 5 yıllık performans planlamasını yaparken sizlerle sık sık bir araya gelmeyi hedefliyoruz. Bunu da yöresel toplantılarla yapmayı düşünüyoruz. Bu toplantıları 6 belde mahalle merkezinde ve ona yakın mahalle muhtarları ile yapacağız. Bu yılı keşif, metraj, planlama ve projelendirme yılı ilan ettik."şeklinde konuştu.

MUHTARLARA UYARILARDA BULUNULDU

  Muhtarların kanaat önderleri olduğunu da ifade eden Karaçoban, muhtarlara bazı uyarılarda da bulundu. Karaçoban, "Ön gördüğünüz hizmet ve yatırımları aciliyet durumlarına göre ilgili birimlerimize iletmenizi bekliyorum. Bu konuda sizlerden destek bekliyoruz. Kanun ve nizamlar çerçevesinde görevlerinizi yapın. Tüzel kişiliklerinizi kaybettiniz. Kafanıza göre uygulamalardan kaçının. Kesinlikle para toplama gibi işlemlere kalkışmayın. Vatandaşlarımızı belediyemizin tahsilât birimlerine yönlendirin. Sizlerin bir şekilde sıkıntıya düşmenizi istemiyoruz. Her zaman koordine içinde olalım. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum."diye konuştu.

BİRİM MÜDÜRLERİ DE BİLGİLER VERDİ

  Başkan Karaçoban'ın konuşmasının ardından söz alan Belediye birim Müdürleri de kendi alanları hakkında muhtarlara bilgiler verdi. İlk söz alan belediye hesap işleri Müdürü Cemal Pınar, "Tüm yapılmasını istediğiniz hizmet ve yatırımlar için bu ay içerisinde sizlerden rapor bekliyoruz. Mahallenizde kesinlikle tahsilât yapmayın. Taşınmaz malların üzerinde işgalcileri bize haber verin. Bu konularda mahalleliyle karşı karşıya gelmeyin."dedi

  Fen İşleri Müdürü Muammer İbişoğlu da "Bizim birimimizi ilgilendiren çalışmalarla ilgili elimizde yeterli bilgi yok. Sizlere yardımcı olmak için ekipman ve iş makineleri tedariki yapıyoruz. En kısa sürede hizmetlere başlayacağız. Planlama ve program çalışmalarımız devam ediyor."dedi.

  Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Halil Koç ise, "İlaçlama büyükşehrin hizmetleri arasında olsa bile ihtiyaç doğan mahallerde gerekli çalışmalar yapılacak. Eylül ayına kadar haftada bir gün çöpleriniz toplanacak. Konteynır dağıtımlarımız sürüyor. Birçok mahallemizde dağıtımı tamamladık. İhtiyaç olan mahallelere ek dağıtımda yapılacak."dedi.

  Daha sonra, mahallerindeki sıkıntıları dillendirmek için muhtarlarda söz aldı. Muhtarların bahsettiği sıkıntılar ve talepler ilgili müdürlük tarafından not alındı.