Yeni Mahallelerin Acil Sorunları Çözülüyor

   Yeni mahallelerin acil sorunları çözülüyor

  Alaşehir Belediyesi, Büyükşehir Yasası kapsamında Alaşehir’in mahallelerine dönüşen eski köy ve beldelere hizmet götürmeye son sürat devam ediyor. Yeni mahallelerde içme suyu, kanalizasyon, yol, köprü, menfez, cami ve muhtarlık binası gibi hizmetlerin son durumları kontrol edilirken, yeni yapılacak bu türden çalışmalar için de yatırım programı için fizibilite çalışmaları gerçekleştiriliyor.

  Çalışmalar hakkında bilgi veren Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, “Büyükşehir Yasası ile ilçemizin mahallelerine dönüşen eski köy ve beldelerimize hizmet götürmeye başladık. Bu kapsamda Sarıpınar mahallemizde, mahalle içi yol bakım ve yama çalışmalarına başladık. Çalışmalar devam ediyor. Örencik mahallemizde içme suyu temini ve şebeke bakımı yapılarak isale hattının yeri değiştirildi. Matarlı ve Horzumsazdere mahallelerimizde de içme suyuyla ilgili çalışmalar yaptık. Merkezin uzağındaki yeni mahallelerimize hizmet götürmeye devam edeceğiz.” dedi.

  Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, ayrıca bu ay içerisinde etkili olan sağanak yağışlarda bozulan; Kestanederesi, Karadağ, Serinköy, Bahçedere, Bahçeli, Gülenyaka, Çamlıbel, Dağhacıyusuf, Matarlı, Caberburhan, Şahyar, Azıtepe, Horzumembelli, Kozluca ve Evrenli mahallelerinin yollarında bakım ve iyileştirme çalışmalarının gerçekleştirildiğini, sıkıntılı olan diğer mahallelerde ise aralıksız çalışmaların devam ettiğini sözlerine ekledi.