Kurşunluhan'ın Geleceği Masaya Yatırıldı

   Kurşunluhan’ın geleceği masaya yatırıldı

  Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, İzmir Vakıflar Bölge Müdürü Kenan İba’yı makamında ağırladı. Bire bir görüşen ikili, restorasyon çalışmaları devam eden Kurşunluhan’ın geleceğini masaya yatırdı.

  İzmir Vakıflar Bölge Müdürü Kenan İba, Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban’ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. Ziyarette, restorasyon çalışmaları süren tarihi Kurşunluhan’ın bünyesinde bulunan işyerleri hakkında görüş alış-verişinde bulunuldu.

İBA: BELEDİYEMİZE KATKILARINDAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUZ

  Ziyarette konuşan iba, Kurşunluhan’ın restorasyon çalışmalarında sonuna gelindiğini belirterek, “Başkanımızı bu konu üzerine istişarelerde bulunmak için ziyaret ettik. Alaşehir’e artı değer kazandıracağına inandığımız bu yapının nasıl değerlendirileceği konusunda başkanımızın fikirlerini almak istedik. Çalışmalar esnasında Alaşehir Belediyesi’nin de katkıları oldu. Her türlü destek ve katkılarından dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz.”dedi.

KARAÇOBAN: FİKİR TEATTİSİNDE BULUNDUK

  Alaşehir belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban da “Sayın müdürümüzün nazik düşünce ve nezaketlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Mülkiyeti Vakıflar Müdürlüğünde olan tarihi yapının içerisinde işyerleri mevcut. Bu işyerlerinin nasıl değerlendirilmesi gerektiği konusunda Alaşehir Belediye Meclisi’nin almış olduğu kararı kendilerine ilettik. Biz bu işyerlerinin yapıya uygunluğu açısından el sanatları ve benzeri iş dallarında ruhsatlandırma yapmak istiyoruz. Bu konuda fikrimizi müdür beye ilettik. Karşılıklı istişarelerde bulunduk.”şeklinde konuştu.

  Birebir görüşmelerin ardından Başkan Karaçoban ve İzmir Vakıflar Bölge Müdürü Kenan İba, Kurşunluhan'da incelemelerde bulundular ve çalışmalar hakkında bilgi aldılar.