Alaşehir'e Yakışanı Yaptık

  Biz Alaşehir ve Alaşehirlilere yakışanı yaptık

  Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, 35 ayda Alaşehir ve Alaşehirlilere yakışanı ve layık olanı yaptıklarını belirterek, "Bu hizmet ve yatırımları yaparken de ilçemize ve halkımıza olan sevdamızı yansıttık. Lafa bakılmaz aynası iştir kişinin diyor, takdiri güzel insanlarımıza bırakıyoruz."dedi.

  Bunca yapılan hizmet ve yatırımların temelinde Alaşehir ve Alaşehirlilere olan sevdanın ve hizmet aşkının yattığını belirten Alaşehir belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, "Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V) in hicretiyle Yesrib denilen mekân Medine (Medeni Şehir) haline gelmiştir. Aşkı ve sevdası olanlar gittikleri yerlere hep medeniyeti ve huzuru götürmüşlerdir. Sevgi ve aşk medeniyetimiz, tarih boyunca, ruhu olan şehirler inşa etmiş; bu şehirlerden de dünyaya istikamet çizen medeniyetini beslemiştir. Mekânlar şahsiyetleri belirler, bir şehir huzur vermiyorsa, o şehrin insanları huzurlu olamaz. Şehir saygı ve sevgi vermiyorsa, o şehrin insanı da noksan kalacaktır. Artık insanlar huzur veren şehirler istiyor. Bunu başarmak için çıktık yola. Allah (c.c) utandırmasın."dedi.

  Büyük mimari projeler inşa ederken, büyük adımlar atarken, insan ruhuna dokunan çalışmaları asla ihmal edilmediklerini de ifade eden Karaçoban, Sosyal belediyecilik kavramını ve proje üreten ve uygulayan belediyecilik anlayışını daha çok tercih ettiklerini söyledi.

SİYASET ATEŞTEN GÖMLEK GİBİDİR, GÖRENİ ISITIR, GİYENİ YAKAR

  Karaçoban, açıklamasının devamında şunları söyledi; "Biz koltuğa oturmak için bu kutsal göreve talip olmadık. Şehrin emini olarak, gece gündüz demeden ev ev dolaşarak halkımıza hizmet. Ürettik. Fedakar olduk, koltuk yerine şantiyeleri ve sokak ve caddeleri mekân edindik. Zafer mücadele ve yürek ister, cesaret ister. Siyaset ateşten gömlek gibidir, göreni ısıtır, giyeni yakar. Onu giymek fedakarlık ister. Hazreti Ömer hassasiyeti ile şehirdeki aç ve açıkta olanı, darda kalanı, mazlumu gözetenlerden olduk, işimizi ibadet şuuru ile yaptık. Emanetiniz emin ellerde bunu bilin!."