Belediye Engelli Vatandaşlarımızı da Unutmadı

Belediye engelli vatandaşları da unutmadı

İnsan merkezli hizmet anlayışını sürdüren Alaşehir Belediyesi, 'Kent Meydanı ve Çevre Düzenlemesi Projesi'nde görme engelliler için izli yürüme yolu yaptı. Toplamda 2 bin 420 metre uzunluğunda planlanan ve sahaya uygulanan izli yürüme yolu, sayesinde görme engelli vatandaşlar, rahat bir şekilde gezebilecekler. Alaşehir Belediyesi, ilçe genelinde gerçekleştirdiği tüm çalışmalarda engelli vatandaşlara ayrı bir ayrımcılık tanıdı. Tüm kaldırımlara bedensel engelliler için iniş-çıkış rampaları koyan, belediye yönetimi, 'Kent Meydanı ve Çevre Düzenlemesi Projesi'nde görme engelliler için de izli yürüme yolu yaptı. Kent Meydanı ve bağlı tüm yolları kapsayan çalışmalarda toplamda, 2 bin 420 metre uzunluğunda izli yürüme yolu oluşturuldu. İzli yürüme yolu yanı sıra meydana engelli vatandaşlar için tuvalet de düşünüldü.

KARAÇOBAN: HEDEFİMİZ ALAŞEHİR'İ GÜLİSTAN YAPMAK

İnsan odaklı hizmet anlayışlarının bir tezahürü olarak engelli vatandaşları da unutmadıklarını belirten Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, "Bilge Mimar Turgut Cansever; “İnsanın dünyadaki en önemli vazifesi dünyayı güzelleştirmektir” diyor. Gerçekten insanın önce ruhunu, sonra yaşadığı beldeyi imar etmesi ve güzelleştirmesi ile hayatın anlam bulacağı açıktır. İnsan şehrin, şehir de insanın aynasıdır. Hacı Bayram Veli Hazretleri’nin de ifade ettiği gibi, “insan, şehri inşa ederken, aslında taşın toprağın arasında kendisini inşa eder. Gönülde her ne var ise, şehir olarak görünür. Gönlü taş olanın şehri taş, gönlü aşk ile dolu olanın şehri gülistan olur” İnsan içinde olanı dışına ve çevresine yansıtır. Bir amacı, bir medeniyeti ve bir kültür hazinesine sahip olmayan, geçmişle bağlantısı kesilenlerin yaşadıkları mekanlar anlamsız ve huzursuz mekanlardır. Bu nedenle engelli vatandaşlarımızın engellilerini yok etmek için belediye olarak gerekli adımları atıyoruz. Tüm çalışmalarımızda onları göz ardı etmiyoruz."dedi.