35 Ayda, 90 Milyon TL Yatırım

  Karaçoban; "35 ayda, 90 milyon TL yatırım yapıldı"

 Alaşehir Belediyesi, 35 ayda gerçekleştirdiği hizmet ve yatırımlara 90 milyon TL (Trilyon) maddi kaynak aktardı. Bunun 70 milyon TL'sinin öz kaynaklardan, 20 milyon TL'sinin de kamu ve özel bankalardan temin edilen kredilerden aktarıldığı belirtildi.

  Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, 35ayda gerçekleştirilen 60 bin metre altyapı, 90 bin metre sıcak asfalt çalışması, 45 park ve bahçede revizyon hamlesi restorasyonlar ve kent meydanı projesi ile başarıyla sahaya uygulanan daha birçok hizmet ve yatırımlara 90 milyon (Trilyon) TL harcandığını söyledi. Karaçoban, bu hizmetlere harcanan meblağın sadece 20 Milyon TL'sinin kredilerden olduğunu, 70 milyon TL'sinin öz kaynaklardan yapıldığını da sözlerine ekledi.

"ALTYAPIYA 35 MİLYON TL YATIRIM YAPTIK"

  1986 yılından bu tarafa el değmemiş altyapıya, 35 Milyon TL'lik yatırımın yapıldığını belirten Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, son 3 yılda içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu drenaj hattı başta olmak üzere 60 bin metre altyapı hizmeti verildiğini söyledi. Karaçoban, “ 35 ay önce başladığımız alt yapı çalışmalarında 37 bin metre içme suyu ve 12 bin metre kanalizasyon borusu döşedik. 55 cadde ve sokaktaki çalışmalarda 7 bin 40 metre de yağmur suyu drenaj hattı döşedik. İçme suyu hattımızın yenilenmesi sayesinde eski şebekenin eskimiş olması nedeniyle var olan kaçağın yüzde 40’ını geri kazanmış olduk. Bunu da meclisimizin kararıyla su tüketim ücretlerine yansıttık ve suyun ton fiyatını 2.20 TL'den 1.40 TL'ye indirdik. Ton başı 80 Kuruşluk bir indirim su faturalarına yansımış oldu. Sadece altyapıya 35 minyon TL yatırım yaptık.”dedi.

"ÜSTYAPIYA 55 MİLYONLUK YATIRIM"

  Başarıyla sahaya uygulanan projeler sayesinde Alaşehir'e şehir kimliği kazandırdıklarını da ifade eden Karaçoban, "35 ayda gerçekleştirilen alt ve üst yapı yatırımlarıyla şehrin 100 yıllık geleceğini düzenlemiş olduk. İlçenin kangrene dönüşen içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu drenaj sistemleri komple yeniledi. Bunun yanında tüm ana arter prestij yol ağları olmak üzere 110 cadde ve sokakta toplamda 90 bin metre sıcak asfalt çalışması gerçekleştirildi. 45 park ve bahçede revizyon hizmeti, tarihi kütüphanenin restorasyonu, şelale parkı, şehitlik anıtı ve daha birçok hizmet ve yatırımı hayata geçirdik. Söz konusu hizmet ve yatırımlara da 55 milyon TL maddi kaynak aktarıldı. Biz kısa sürede hizmet rekorları kırdık. Lafa bakılmaz, aynası iştir kişinin değişi minvalinde laf değil, hizmet ürettik. Alaşehir ve Alaşehirliler için daha yapacak çok işimiz var. Hizmet bizden takdir Alaşehirlilerden. Şeklinde konuştu.

"BELEDİYEMİZİ EVİMİZİ YÖNETİR GİBİ YÖNETİYORUZ"

  Alaşehir Belediyesi'ni kendi evini yönettiği şekilde idare ettiğinin altını çizen Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, Alaşehirlilerin emanetlerine sahip çıktıklarını, BEY-TÜL MAL'in emin ellerde olduğunu söyledi. Karaçoban, şimdiye kadar yapılan tüm işlerin ve harcanan her bir kuruşun hesabını vermeye hazır olduklarını da belirterek, "Şeffaf ve katılımcı belediyeciliği benimsediğimizden, görevde bulunduğumuz 34 ay içerinde gerçekleştirdiğimiz her türlü hizmet ve yatırımlar için harcanan mali kaynağı açıklamayı uygun gördük. İşe mali disiplini sağlayarak başladığımızı öncelikle ifade etmek isterim. Bu zaman diliminde 60 bin metre altyapı, 90 bin metre sıcak asfalt dökümü, 45 park ve bahçede revizyon çalışması ve kent meydanı projesi hayata geçirildi."dedi.

"KALAN KREDİ BORCUMUZ 14 MİLYON 271 BİN TL'DİR"

  Belediyesi'nin, 35 ayda gerçekleştirdiği hizmet ve yatırımlarına 20 milyon 611 bin TL kredi kullanıldığı da açıklayan Karaçoban, söz konusu kredilerin meclis kararıyla özel ve kamu bankalarından temin edildiğini, bunun da 6 milyon 339 bin TL'lik kısmının geri ödendiğini belirtti. Kalan kredi borçlarının toplamda 14 milyon 271 bin TL olduğunu dile getiren Karaçoban, "Geriye kalan kredi borcunu da her ay düzenli olarak eşit taksitler halinde 547 bin 466 TL olarak ödüyoruz. Sürdürülebilir, planlı ve programlı borçlanma sayesinde Alaşehir'i köklü ve birikmiş sorunlarından arındırdık."ifadelerini kullandı.