Belediye İki Alanın İmarı İçin İzin Bekliyor

  Belediye iki alanın imarı için izin bekliyor

  Alaşehir Belediyesi iki alanı daha imar planına dahil etmeye hazırlanıyor. Bu konuda gerekli girişimlerini tamamlayan Belediye Yönetimi, Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden müspet yönde olur belliyor.

  Alaşehir Belediyesi, yeni imara açılacak iki alan için gün sayıyor. Ilıca mahallesinde bulunan ve Sarıkız deresinin batısında yer alan Alaşehir Devlet Hastanesi ve Anadolu Fen Lisesi’nin bulunduğu alanın güneyi ve doğusunda kalan, ayrıca İzmir-Denizli karayolunun güney kısmında bulunan taşınmazları kapsayan alan ile Kurtuluş mahallesinde bulunan kuzeyde İzmir-Denizli karayolu, batıda Şehir Stadyumu, güneyde Devlet Demir Yolları ile batıda Gecekondu Önleme Bölgesi olarak Akarca mahallesi ile de bilinen mesken bölgesi arasında kalan alanlar imar planı kapsamına alınacak.

YAZIŞMALAR TAMAMLANDI

  Söz konusu iki alan için Alaşehir Belediye Meclisi’nin 05.01.2010 tarih ve 2010/1-8 sayılı kararı ile Tarımsal Sanayi Alanı ve Konut Alanı olacak şekli ile imara açılması yönünde alınan kamu yararı kararı Valilik İl İdare Kurulu Müdürlüğü’nün 03.03.2010 tarih ve 337 sayılı kararı ile onaylandı. Bu yöndeki karar daha sonra Toprak Koruma Kurulu tarafından da 26.04.2011 tarih ve 66 sayılı kararla kabul edildi. Daha sonra başvurulan Devlet Su İşleri 2. Bölge Müdürlüğü ve Zeytincilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğü de söz konusu iki bölgenin imara açılması için olumlu görüş bildirdi.

KAMUOYUNA DUYURULACAK

  Bu sürecin son aşaması olarak Alaşehir Belediyesi tüm Kamu Yararları, Meclis Kararı ve kurum görüşlerini Manisa Tarım İl Müdürlüğü’ne göndererek iki alanın imara açılması için beklemeye geçti. Gerekli iznin alınmasını müteakiben her iki alana ait çizdirilecek olan imar planları Belediye Meclisine onay için sunulacak ve onaylanması ile birlikte ilave imar planı kesinleşecek. Bu konudaki gelişmelerin Belediye İlan Servisi ve yerel haber kaynaklarından halka duyurulacağı bildirildi.