Kent Meydanı Şekilleniyor

KENT METDANI ŞEKİLLENİYOR

   Alaşehir tarihinin en önemli projelerinden biri olan, 45 bin 100 metre kare Cumhuriyet Meydanı (KENT MEYDANI) ve çevre düzenleme projesinde son viraja girildi. Çevre yolların 2. Kat asfaltları atıldı. Meydanda hummalı çalışmalar devam ediyor. Söz konusu çalışmaların bu ayın sonunda tamamlanması hedefleniyor.

  Başlatıldığı günden bu güne kadar sahaya uygulanan çalışmalar hakkında açıklamalarda da bulunan Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, ”Atatürk Bulvarı ve Süleyman Demirel Bulvarı’nın asfaltının aşınma tabakası ve ikinci kat asfalt dökülmesi işlemi, Kenan Evren heykeli büstünün yapımı ve çevresinin yeşil alan ve yaya yolları ile planlaması, araç trafiğinin düzenlenmesi için kavşak çalışmalarının yapılması, araç parkının düzenlenmesi için yol boyunca cep otoparkının yapılması, Proje temelinin YAYA ÖNCELİKLİ olması dolayısıyla yaya kaldırımlarının oluşturulması, yaya yollarının andezit taşı ile kaplanması (pembe, açık gri, koyu gri çeşitleri ile), Sevgi yolunun kaldırım taşının andezit taşı ve renkli beton ile yenilenmesi, Sevgi yolunda belirli alanlara kent mobilyalarının yapılması (oturma grupları, heykeller.), Meydan algısının oluşturulması için anfinin ve havuzun yapımı, Meydanda bilgi işlem merkezi ve tuvaletlerin bulunacağı binanın yapımı ve Atatürk heykelinin meydanda bulunması için büstünün yapılması aşamaları sahaya uygulanmıştır.”şeklinde konuştu.

KARAÇOBAN: SPEKÜLASYONLARIN YERSİZ OLDUĞU ORTAYA ÇIKACAK

   Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, proje tamamlandığında Alaşehir'in yeni bir kimlik kazanacağını ve ilçede yeni bir şehir kültürü oluşacağını belirterek şunları söyledi;

"Öncelikle şunu belirteyim; şehirler, kimliklerini meydanlardan alır. Bu konuda ihtiyaca cevap vermek adına altyapı ve fizibilite çalışmalarını başlattık. Proje yarışmaları açtık. Belediye meclisimizin oy birliği ile sahaya uygulanan projede karar kıldık. Çalışmalar başlar başlamaz belli odaklar proje üzerinden spekülasyonlar yapmaya başladı. Akabinde Alaşehirlilerden bazı serzenişler almaya başladık. Özellikle bölge esnaflarından. Serzenişlerin tamamını dikkate alarak, gerekli açıklamaları ve çalışmaları hayata geçirdik. Tepkilere gelince; bu proje Alaşehir'in projesidir. Onun için ön yargılarla yaklaşmak doğru değildir. Çalışmalar bittiğinde her şey yerli yerine oturacak, bazı şikâyetlerin yersiz olduğu ortaya çıkacaktır."