Hizmet Bizden, Takdir Alaşehirlilerden

   Hizmet bizden, takdir Alaşehirlilerden

  Alaşehir Belediyesi şehir merkezinin yanı sıra köylerdeki altyapı, yol, trituvar ve çeşitli alanlardaki hizmetlerine ve 7 farklı köydeki çalışmalarına devam ediyor. Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, “Hizmet bizden, takdir Alaşehirlilerden.”dedi

  Şehir merkezindeki mahallelerde alt ve üst yapı çalışmalarına devam eden Alaşehir Belediyesi, bir yandan yeni büyükşehir yasasıyla mahalleye dönüşecek mevcut köylere de hizmet götürüyor. Belediye Meclisi’nin aldığı karar doğrultusunda başlatılan çalışmalarla 7 köyde daha altyapı ve yol çalışmaları tamamlandı.

TEPEKÖY: Köy içerisindeki yolların öncelik sırasına göre yol iyileştirme ve asfaltlama çalışmaları tamamlandı.

TÜRKMENKÖY (ALCI): Köy içerisindeki yolların, iyileştirme ve asfaltlama çalışmaları tamamlandı.

ŞAHYAR: Köy içerisindeki yolların, iyileştirme ve asfaltlama çalışmaları sürüyor. Köyümüze ayrıca kilit parke yardımında da bulunuldu.

SARIPINAR: Köy içi yolları ve köyü Nazilli'ye bağlayan yolda dolgu, sıkıştırma ve iyileştirme çalışmaları bitirilmiş, içme suyu ilave hattı döşemesi de tamamlanmıştır.

ÇARIKBOZDAĞ: Köyün yollarının iyileştirilmesi kapsamında kilit parke yardımı yapıldı.

CABERKAMARA: Yağmur ve sel olaylarından dolayı bozulan yolların iyileştirmesi ve tamirat çalışmaları tamamlandı.

SUBAŞI: Yolların iyileştirme, dolgu ve sıkıştırma çalışmaları tamamlanmış, kaldırım ve trituvar çalışmaları içinde bordür desteği yapıldı.

BAKLACI: yeni imara açılan bölgelerde kalan yolların düzenleme, dolgu ve sıkıştırma çalışmaları bitirilmiş, asfaltlama çalışmaları önümüzdeki günlerde yapılacaktır.

"DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR"

   Köylere yönelik çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini söyleyen Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban; “Hizmet ve yatırım götürdüğümüz köylerde gördük ki; köylerimiz çok ihmal edilmiş. Alaşehir Belediyesi, yaptıklarıyla ve ortaya koyduklarıyla kendini ispat etmiştir. Köylere yapılan hizmet ve yatırımların ilçe merkezi için öngörülen hizmet ve yatırımlara ayrılan belediye bütçesinden sağlandığının bilinmesini istiyoruz. Muhtarların köylerdeki tüm sorunlarla ilgilenmesi ve belediyeye bildirmesi gerekiyor. Bir köyü en iyi tanıyan muhtarlardır. Fikir danışılacak olan da hesap sorulacak da muhtardır. Bazı muhtarlar siyasi tercihlerinden dolayı hala kapılarını bize kapatıyor. Söz konusu muhtarların tutumları, bizim o köye hizmet götürmemizi engelleyemez. Biz hizmetlerimizi siyasi amaçlı veya seçim yatırımı olarak kullanmıyoruz. Hizmet ve yatırımlarımızın üzerinden siyaset yapmıyoruz. Hizmetin siyaseti olmaz.”dedi.

“DİĞER KÖYLERİMİZDE FİZİBİLİTE ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR”

  Kasaba ve köylere öngörülen hizmet ve yatırımların ilçe hizmetlerinde kullanılacak olan bütçeden yapılacağını bir kez daha ifade eden Karaçoban, büyükşehir yasası çerçevesinde; yeni mahalle statüsüne dönüşecek olan mevcut 6 kasaba ve 66 köy olmak üzere, 72 yerleşim merkezi için plan ve programların olgunlaşmaya başladığını dile getirdi. Birçok köy ve kasabaya hizmet, yatırım ve çeşitli yardım ve desteklerde bulunduklarını da anımsatan Karaçoban, fizibilite çalışmalarının belde belediye başkanları ve köy muhtarlarıyla beraber yürütüldüğünü ve birçok köyde de fizibilite çalışmalarının sürdüğünü sözlerine ekledi.