Belediyemizi Evimizi Yönetir Gibi Yönetiyoruz

  ALAŞEHİR BELEDİYESİ'NİN, 34 AYDA GERÇEKLEŞTİRDİĞİ HİZMET VE YATIRIMLARINA 20 MİLYON 611 BİN TL KREDİ KULLANILDIĞI AÇIKLANDI. SÖZ KONUSU KREDİLERİN MECLİS KARARIYLA ÖZEL VE KAMU BANKALARINDAN TEMİN EDİLDİĞİ, BUNUN DA 5 MİLYON 792 BİN TL'LİK KISMININ GERİ ÖDENDİĞİ BELİRTİLDİ. GERİYE KALAN BAKİYENİN DE EŞİT TAKSİTLER HALİNDE HER AY DÜZENLİ BİR ŞEKİLDE 547 BİN 466 TL OLARAK ÖDENDİĞİ VURGULANDI.

  Karaçoban; Belediyemizi evimizi yönetir gibi yönetiyoruz

  Şeffaf ve katılımcı belediyeciliği ilke edinen Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, göreve geldiği 15 Mart 2011 tarihinden bu tarafa geçen 34 ayda ilçe genelinde hayata geçirilen her türlü hizmet ve yatırımlar için kullanılan mali kaynakları açıkladı. Hizmet ve yatırımlara mali disiplini sağlayarak başladıklarını belirten Karaçoban, tüm işler için özel ve kamu bankalarından 20 Milyon (trilyon) 611 Bin TL kredinin kullanıldığını söyledi.

  Alaşehir Belediyesi'ni kendi evini yönettiği şekilde idare ettiğinin altını çizen Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, Alaşehirlilerin emanetlerine sahip çıktıklarını, BEY-TÜL MAL'in emin ellerde olduğunu söyledi. Karaçoban, şimdiye kadar yapılan tüm işlerin ve harcanan her bir kuruşun hesabını vermeye hazır olduklarını da belirterek, "Şeffaf ve katılımcı belediyeciliği benimsediğimizden, görevde bulunduğumuz 34 ay içerinde gerçekleştirdiğimiz her türlü hizmet ve yatırımlar için harcanan mali kaynağı açıklamayı uygun gördük. İşe mali disiplini sağlayarak başladığımızı öncelikle ifade etmek isterim. Bu zaman diliminde 56 bin metre altyapı, 70 bin metre sıcak asfalt dökümü, 45 park ve bahçede revizyon çalışması ve kent meydanı projesi hayata geçirildi."dedi.

"KALAN KREDİ BORCUMUZ 14 MİLYON 818 BİN TL'DİR"

  Belediyesi'nin, 34 ayda gerçekleştirdiği hizmet ve yatırımlarına 20 milyon 611 bin TL kredi kullanıldığı açıklayan Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, söz konusu kredilerin meclis kararıyla özel ve kamu bankalarından temin edildiğini, bunun da 5 milyon 792 bin TL'lik kısmının geri ödendiğini belirtti. Kalan kredi borçlarının toplamda 14 milyon 818 bin TL olduğunu dile getiren Karaçoban, "Geriye kalan kredi borcunu da her ay düzenli olarak eşit taksitler halinde 547 bin 466 TL olarak ödüyoruz. Sürdürülebilir, planlı ve programlı borçlanma sayesinde Alaşehir'i köklü ve birikmiş sorunlarından arındırdık. İlçemizin 1986 yılından bu tarafa el değmemiş altyapı sorununu çözerek işe başladık. Bu kapsamda 56 bin metre altyapı hizmeti verdik. 70 bin metre sıcak asfalt atımı ve 45 park ve bahçede revizyon çalışmalarını hayata geçirdik. Laf değil, hizmet ürettik. Biz üzerimize düşeni yaptığımıza inanıyoruz. Takdir kayıtsız şartsız Alaşehirlilerindir."şeklinde konuştu.