Belediye’nin Çevre Duyarlılık Projesi Sürüyor

  Belediye’nin çevre duyarlılık projesi sürüyor

  Alaşehir Belediyesi, ‘Ambalaj Atıkları Geri Kazanım Projesi’ kapsamında başlattığı kampanya devam ediyor. Atıkların düzenli olarak işyeri ve meskenlerden toplandığını belirten Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, bu alanda yetkilendirilmiş, ÇEVKO vakfından ödüllerinin olduğunu söyledi.

  Alaşehir Belediyesi’nin birçok alanda başlattığı sosyal projeler devam ediyor. Yaklaşık 2 yıldır süren ‘Ambalaj Atıkları Geri Kazanım Projesi’ hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, “Birçok gelişmiş ülkede olduğu gibi ülkemizde de sağlıklı, ekonomik ve sürdürülebilir geri kazanım sistemi oluşturabilmek amacıyla kurulmuş, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından yetkilendirilmiş, kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan ÇEVKO Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı işbirliği ile başlattığımız ‘ Alaşehir Belediye ambalaj Atıkları Geri Kazanım Projesi’ni sürdürüyoruz.”dedi.

KARAÇOBAN: PROJEDE ALAŞEHİRLİLERİN DESTEĞİ ÖNEMLİ

  İşyeri ve mesken sakinlerine de seslenen Başkan Karaçoban, “Siz değerli hane sakinlerimizin destekleri ile gelişeceğine ve daha da büyüyeceğine inandığımız bu proje ile amacımız cam, plastik, metal, kağıt-karton ve kompozit ambalaj atıklarının geri kazanımı ile geleceğe katkı sağlamaktır. Ambalaj atıklarının geri dönüştürülmesi ile başta doğal kaynak tasarrufu olmak üzere çevremiz korunmakta, katı atık depolama alanları daha sağlıklı, verimli ve uzun süre kullanılmakta, enerji tasarrufu sağlanmakta, küresel ısınma yavaşlamakta ve ülke ekonomisine değer yaratılmaktadır. Ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanması her bireyin görevidir. Ambalaj atıklarınızı size en yakın geri kazanım kumbaralarına atarak, geleceğimize siz de katkıda bulunabilirsiniz. Daha iyi bir gelecek için sürdürdüğümüz geri kazanım projesine gösterdiğiniz duyarlılık ve verdiğiniz desteğe şimdiden teşekkür ederiz. Unutmayın, ambalaj atıkları çöp değildir. Çöpe atmayalım, ayıralım, geleceğimizi geri kazanalım…”şeklinde konuştu.