Ödüllü Atık Pil Kampanyası 1.Ayını Doldurdu

  Ödüllü ‘Atık Pil Kampanyası’ 1. Ayını doldurdu

 Alaşehir Belediyesi, okullarda çevre duyarlılığını arttırmak amacıyla, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçılar Derneği (TAP) ile birlikte Ödüllü Atık Pil Toplama Kampanyası başlattı. Kampanya 1 Ekim’de başladı ve 15 Nisan 2014 yılına kadar sürecek. Kampanya çerçevesinde Alaşehir Belediyesi, ilçe genelinde bulunan tüm okullara 150 adet özel pil toplama kutuları dağıttı.

  Alaşehir Belediyesi, ilçe sınırları içinde bulunan okullarla birlikte atık pilleri toplamak üzere 2008 yılından bu yana proje işbirliğini sürdürdüğü (TAP)Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçılar Derneği ile birlikte Ödüllü Atık Pil Toplama kampanyasının dördüncüsünü başlattı. Alaşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okulların işbirliğiyle her yıl düzenli olarak yürütülen kampanyalarla atık pil toplama konusunda çevre duyarlılığının arttırılması hedefleniyor. Bu kapsamda belediye her okula 2 adet olmak üzere toplamda 150 adet özel pil toplama kutuları dağıttı. Manisa il genelinde düzenlenen kampanyalarla geçtiğimiz yıl 1 ton atık pil toplanırken dereceye giren okullara ödül verilmişti. Toplanan atık pillerin, 2014’ün Mayıs ayında gerçekleştirilecek genel toplantısından sonra kampanyaya en çok destek veren 5 okula çeşitli hediyeler verilecek.

KARAÇOBAN: TÜM ALAŞEHİRLİLERDEN DESTEK BEKLİYORUZ

  Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, "Alaşehir’de çevrenin korunması, çevre bilincinin yaygınlaştırılması, iyileştirilmesi, kirliliğinin önlenmesi, kazanılan bu alışkanlıkların çevre adına sürdürülebilirliliğinin sağlanması kapsamında, 2013-2014 Öğretim yılı 4. Atık Pil Toplama Kampanyası Ekim ve Nisan ayları arasında tekrar yapılması planlandı. Kampanyaya katılım konusunda daha fazla ilgi ve hassasiyetin gösterilerek, değerli halkımızın, okullarımızın katılımı ve işbirliği ile büyük bir çevre sorununa küçük bir katkı ile destek olarak, ortak geleceğimiz çevremizi korumaya gösterilen özenin devamını bekliyoruz."dedi. Kampanyanın okullara katkı sağlayacağını öngören Karaçoban, "İlçemizde dördüncüsü uygulanacak atık pillerin toplanması kampanyası işbirliğine, okullarımızdan katkı ve destek verecek yönetici, öğretmen ve öğrencilerimizi kutlar, desteklerini esirgemeyen İlçe Kaymakamlığımıza teşekkür eder, çevremize ve ortak geleceğimize gösterecekleri hassasiyet için şükranlarımı sunarım. Geleceğimiz için geri getirelim, doğanın pilini bitirmeyelim.”şeklinde konuştu.

  Karaçoban, kampanyaya Manisa ve 8 ilçe belediyesinin destek verdiğini de sözlerine ekledi.