İbadethaneler Hizmete Açıldı

  Alaşehir’in Delemenler köyünün Güzle mahalle camisi ve Ortahan Mahallesinin de Kuran Kursu törenle hizmete açıldı. Hayırseverlerin ve köylülerin katkılarıyla inşaatları tamamlanan ibadethanelerin açılışını Alaşehir Kaymakamı Kemal İnan, Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban ve Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan birlikte yaptı.

  Hayırseverlerin ve köylülerin katkılarıyla yeniden inşa edilen Delemenler köyünün Güzle Mahallesi Camisi ve Ortahan Kuran Kursu törenle hizmete açıldı. Alaşehir Kaymakamı Kemal İnan, Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan, Salihli Müftüsü Nurullah Sadıç, Sarıgöl Müftüsü Mustafa Akkurt, Üzüm Sulama Birliği ve Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk ve çok sayıda davetlinin katıldığı açılış töreninde hayırseverlere ve emeği geçenlere protokol üyeleri tarafından plaket verildi.

AÇILIŞ KURAN-I KERİM TİLAVETİ İLE BAŞLADI

  Açılış töreni Alaşehir Merkez Pazar Cami İmam Hatibi Hasan Seval’in Kuran’ı Kerim tilaveti ile başladı. Açılış konuşması için kürsüye gelen Alaşehir Müftüsü Mehmet Yiğit,” Camimiz eski ve depreme dayanıklı değildi. Hayırseverlerimiz ve köylülerimizi 600 bin TL harcanarak ibadethanemizi yeniden inşa ettiler. Katkısı ve emeği olan herkese teşekkür ediyoruz.”dedi.

CİHAN: İLK İBADETHANE KÂBE’DİR

  Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan da yaptığı konuşmada, “Camilerimizin hayatımızdaki yeri çok önemlidir. İnsanlar var olduğundan beri ibadethaneler vardır. İlk ibadethane Kâbe’dir. Bir yerde Müslüman varsa mutlaka cami ve mescit vardır. Camiler huzur bulma yeridir. Bundan sonra kadınlarımızı da camilere davet edelim. Peygamberimiz zamanında vakit namazları da dahil kadınlarda camilere gelmekteydi. Gençlerimizi camiye getirmenin yolu, Çocuklarımızı camiye çekmekten geçer. Hayırseverlerimize ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Hayırlı olsun.”şeklinde konuştu.

  Daha sonra, caminin minaresini yaptıran Mehmet Bircan’a İl Müftüsü Sinan Cihan ve Kaymakam Kemal İnan plaket verdi. Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban da cami yapımında emeği geçen köy imamı Ali Metin Özyurt’a bir plaket takdim etti. Açılışa katılanlara etli pilav ve ayran ikram edildi. Köylülerden gelen talep üzerine Caminin çevre düzenlemesini de Alaşehir Belediyesi üstlendi.