Alaşehir'de Sema Töreni Gerçekleştirildi

Alaşehir'de sema töreni gerçekleştirildi

Alaşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İlişkiler Müdürlüğü ile Tasavvuf Vakfı Alaşehir Temsilciliği’nin ortak çalışmasıyla ücretsiz olarak gerçekleştirilen ‘Mesnevi Sohbeti ve Sema Töreni’  yapıldı.

Alaşehir Ortaokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Belediye Meclis Üyesi Zuhal Erin, Alaşehir Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Başkanı Mustafa Karaoğlan da katıldı. Sofilerden ve halktan fazla sayıda katılım vardı. Yaklaşık olarak 150 kişinin katıldığı törende ayrıca İzmir Bayındırlı’dan Tasavvuf Üstadı Mustafa Özbağ tasavvuf ile ilgili konuşma yaptı. Mesnevi’de Sohbet ve güzel ahlakın İslam’daki yeri konuları hakkında bilgiler veren Özbağ’ın konuşmasından sonra, Bursa Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği’nin semazen gösterisi gerçekleşti. Renkli görüntülerin oluştuğu tören 2 saat sürdü.