Karaçoban ATATÜRK'ü Anmak Yetmez...

Karaçoban, “Atatürk’ü anmak yetmez aynı zamanda onu çok iyi anlamalıyız”

Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 75. Yıldönümü anma etkinliklerinin tamamına katılan Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, “Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve rahmetle anıyorum. Atatürk sadece Türk milletinin değil dünya üzerindeki ezilmiş milletlerinde önderi olmuştur. Bağımsızlığını ilan etmek isteyen devletler onu örnek alarak bağımsızlıklarını kazanmışlardır” dedi.

“Mustafa Kemal Atatürk 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' ilkesiyle sadece Türk insanının değil bütün dünyanın kabul ettiği önemli liderlerden biridir” şeklinde açıklamalarına devam eden Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, “Ülkemizde Demokrasi ve Cumhuriyet anlayışının temellerini atan ve inşa eden Atatürk’ün ebedi âleme göç etmesini sadece fiziksel bir ayrılık olarak değerlendiriyoruz. Cumhuriyetimiz her zaman yaşatılmış ve yaşatılmaya da devam edilecektir. Büyük önderi andığımız kadar onu ne derece anladığımızın da çok önemli olduğuna inanıyorum. Ne mutlu ona ki, onun genç nesillere emanet ettiği ve ‘en büyük eserim’ diye nitelendirdiği Türkiye Cumhuriyeti, günümüzde ileri bir demokrasi anlayışı ile taçlanmış olarak yine onun gösterdiği hedefler dahilinde varlığını devam ettirmektedir. Gelecek nesillerimizin de aynı şuur ve inançla ve de bilinçle bu kutsal emaneti bizden büyük bir onurla devralacaklarına, Cumhuriyetimizi çok daha müreffeh bir devlet haline getireceklerine olan inancım tamdır. Bu vesile ile bu ülkeyi bizlere yurt olarak bırakan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnet ve şükranla anıyoruz” şeklinde konuştu.