Alaşehir Belediyesi Hizmette Sınır Tanımıyor

  ALAŞEHİR BELEDİYESİ, HİZMETTE SINIR TANIMIYOR. 30 AYDA ŞEHİR MERKEZİNDE ALTYAPIDAN ÜSTYAPIYA SAYISIZ HİZMET VE YATIRIMLARI BAŞARIYLA TAMAMLAYAN BELEDİYE YÖNETİMİ, HİZMET DEVRİMİNE ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR. BELEDİYE ÇALIŞIYOR, ALAŞEHİR DEĞİŞİYOR. Karaçoban: Alaşehir’de 30 ayda hizmet devrimi yaşandı

  Alaşehir Belediyesi, hizmet ve yatırım yolculuğuna hız kesmeden devam ediyor. Şehir merkezindeki 15 mahallede hizmet ve yatırımlarına ara vermeden sürdüren Belediye Yönetimi, çıkan büyükşehir yasası ile birlikte 30 Mart 2014 tarihi itibari ile mahalle statüsüne dönüşecek olan 66 köy ve 6 kasabaya da imkânlar ölçüsünde, hizmet ve yatırım götürüyor.

  Alaşehir Belediyesi, yaptığı hizmet ve yatırımlarla ezber bozmaya devam ediyor. Her yıl hizmet bakımından çoğu İL BELEDİYESİ’Nİ geride bıraktıklarını dile getiren Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, gerçekleştirilen hizmet ve yatırımlarla Alaşehir’in 2014 yılında yeni bir kimlik kazanacağını söyledi. Alaşehir’i “MARKA KENT” yapmak için altyapı, asfalt, görsel, sosyo-ekonomik ve kültürel çalışmaların da aralıksız sürdüğünü anımsatan Karaçoban, “Ekonomik ve kültürel gelişimini tamamlamış, altyapı sorunu olmayan ve her metrekaresi görsel güzelliklerle donanmış, “BÖLGENİN İHRACAT MERKEZİ” ve dahi “FESTİVALLER KENTİ” olmuş insanları mutlu ve yarınlarından da umutlu bir Alaşehir’e kavuşturmak için başlatmış olduğumuz çalışmalara aralıksız devam ediyoruz. Hizmet kervanımız hızla ilerliyor, Alaşehir değişiyor ve gelişiyor.”dedi.

1 AY İÇERİSİNDE 5 AYRI BÖLGEYE DAHA HİZMET GÖTÜRÜLDÜ

  Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, Fen İşleri Müdürlüğünce 1 ay içerisinde gerçekleştirilen hizmetler hakkında da bilgiler verdi;

KURTULUŞ MAHALLESİ: Zeytinlik sokak kenarında bulunan alanda yeni park düzenleme çalışmaları hızla ilerliyor. TEDAŞ’ın elektrik nakil hatlarını yer altına alma çalışmalarını tamamladığı noktalarda tamirat çalışmalarımız sürüyor. İhalesi yapılan Süleyman Demirel Bulvarı’nın (Çevre Yolu) bir bölümünde içme suyu hattı ilavesi ile yağmur suyu ve kanalizasyondan oluşan altyapı hizmetleri tamamlandı.

SOĞUKSU MAHALLESİ: Sakarya Caddesi’nin doğu kısmında yer alan ara cadde ve sokakların Eylül ayında altyapı hizmetleri bitirilen yolların asfaltlama çalışmaları neticelendirildi. Daha önce asfaltlaması tamamlanan cadde ve sokakların da yağmur suyu terfi hatları ve ızgaraları kullanılır hale getirildi.

YENİ MAHALLE: Düzenleme ve revizyon çalışmaları geçen ay başlatılan Sadık Ahmet Meydanının tratuvar ve kaldırım düzenlemesi bitirildi. Alanı yeşillendirme çalışmalarına kısa sürede başlanacak. Mahalle ile Yeni hastane arasında kalan Sarıkız Deresi, girişimlerimiz neticesinde DSİ Bölge Müdürlüğü ve işbirliğimizde ıslah ve temizleme çalışmaları başlatıldı. Yine Sarız Deresi üzerinde bulunan ve daha önceki yılda monte edilmiş, fakat kullanırlığını yitirmiş asma demir köprü yerinden sökülerek, 27 metre uzunluğunda, 2 metre genişliğinde daha kullanışlı bir asma köprü yapı tamamlanarak hizmete açılmıştır. Bu alana kısa sürede betonarme köprü yapma hedefimizin de olduğunun bilinmesini istiyorum.

FATİH MAHALLESİ: Geçen aydan yarım kalan yolların yenileme çalışmaları devam ediyor. Yeni oluşan sokak ve caddelerde geçen ay başlatılan yol açma ve düzenleme çalışmaları da sürüyor. Nergiz Sokağın devamında da yol açma çalışmaları hızla ilerliyor.

HACIBEY MAHALLESİ: Eylül ayında düzenleme çalışmaları başlatılan yollarda altyapı çalışmalarına başlandı. Yeni oluşan caddelerde de yol açma çalışmaları devam ediyor.

VE KÖYLERE YAPILAN HİZMET VE YATIRIMLAR

HACIALİLER: Köy içinde 6 ayrı noktada asfaltlama ve yol düzenleme çalışmaları tamamladı.

DELEMENLER: Güzle mahallesine yeni yapılan caminin bahçe düzenlemesi, bordür ve tratuvar çalışmaları ile düzenlemesi bitirildi.

GİRELLİ: Alaşehir-Uluderbent yolundan başlayan ve köy içene kadar devam eden ana yolun kaldırım ve tratuvar çalışmaları ile dolgu çalışmaları sürüyor. Bir taraftan da yol genişletme çalışmalarımız da devam ediyor.

AKKEÇİLİ, SELÇE, YENİKÖY, ÜZÜMLÜ, TÜRKMEN KÖY VE TOYGAR KÖYLERİNİNDE FİZİBİLİTE ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI. KISA SÜREDE SÖZ KONUSU OLAN KÖYLERE DE ÖNGÖRÜLEN HİZMET VE YATIRIMLARA BAŞLANACAKTIR.