Alaşehirliler Hakkımızı Teslim Edecektir

 

   Karaçoban, “ALAŞEHİRLİLER BİZE HAKKIMIZI TESLİM EDECEKTİR “

  CUMHURİYET MEYDANI (KENT MEYDANI) VE ÇEVRE DÜZENLEME PROJESİ SON SÜRAT DEVAM EDİYOR, DEV PROJEDE ALTYAPI VE SICAK ASFALT ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI. KALDIRIM TAŞI DÖŞEME ÇALIŞMALARI SÜRERKEN, SEVGİ YOLUNDA DA REVİZE ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

  Alaşehir tarihinin en önemli projelerinden biri olan, 45 bin 100 metre kare Cumhuriyet Meydanı (KENT MEYDANI) ve çevre düzenleme projesinde çalışmalar aralıksız sürüyor. Projenin ihale bedelinin 4 milyon 402 bin TL olduğu, dev projenin bu yılın Aralık ayı içerisinde bitirilmesinin hedeflendiğini belirten Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, çalışmaların başlatıldığı günden bu güne kadar sahaya uygulanan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

“KENT MEYDANI PROJESİ, ALAŞEHİR’İN EN ÖNEMLİ PROJESİDİR”

  Başlatıldığı günden bu güne kadar sahaya uygulanan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, ” Atatürk Bulvarı ve Süleyman Demirel Bulvarı asfaltının (aşınma tabakasının) dökülmesi işlemi, Kenan Evren heykelinin büstünün yapımı ve çevresinin yeşil alan ve yaya yolları ile planlaması, araç trafiğinin düzenlenmesi için kavşak çalışmalarının yapılması, araç parkının düzenlenmesi için yol boyunca cep otoparkının yapılması, Proje temelinin YAYA ÖNCELİKLİ olması dolayısıyla yaya kaldırımlarının oluşturulması, yaya yollarının andezit taşı ile kaplanması (pembe, açık gri, koyu gri çeşitleri ile), Sevgi yolunun kaldırım taşının andezit taşı ve renkli beton ile yenilenmesi, Sevgi yolunda belirli alanlara kent mobilyalarının yapılması (oturma grupları, heykeller..), Meydan algısının oluşturulması için anfinin ve havuzun yapımı, Meydanda bilgi işlem merkezi ve tuvaletlerin bulunacağı binanın yapımı ve Atatürk heykelinin meydanda bulunması için büstünün yapılması aşamaları sahaya uygulanmıştır.

  İlçemizin en önemli projelerinden olan ve 210 günde bitirilmesi öngörülen Kent Meydanı projesi, Alaşehir’in projesidir. Alaşehirlilere asgari 60 yıl hizmet verecek şekilde tasarlanmıştır. İlçe halkımız çalışmalar sırasında elbette bir takım sıkıntılar çekecekler bu konuda vatandaşlarımızdan biraz sabır rica ediyorum. Gerçekten bu proje tamamlandığında ilçemiz tam bir metropol şehir havasına kavuşacaktır. PROJE HAKKINDA ALAŞEHİRLİLERDEN BAZI SERZENİŞLER ALIYORUZ. KALDIRIMLARIN GENİŞ, YOLLARIN DAR TUTULMASINA KADAR. ŞUNU ÖZELLİKLE BELİRTMEK İSTERİM Kİ; BURADAKİ ÇALIŞMALARDA KALDIRIMLARI GENİŞ TUTMAMIZDAKİ ASIL AMAÇ, BU BÖLGEYİ DAHA DA ETKİNLEŞTİREREK, ATATÜRK BULVARI’NA YENİ SEVGİ YOLU HÜVİYETİ KAZANDIRMAK VE VATANDAŞLARIMIZA KALDIRIMDAN YÜRÜME ALIŞKANLIĞINI KAZANDIRMAKTIR. Ayrıca kaldırımda özürlü araçlarının gitmesi içinde çeşitli rampalarda konulacaktır. Proje tamamlandığında ve hizmete açıldığında; ALAŞEHİRLİLER BİZE HAKKIMIZI TESLİM EDECEKTİR ”şeklinde konuştu.