Karaçoban, Alaşehirlileri Uyardı

  Karaçoban, Alaşehirlileri uyardı

  Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, bir basın açıklaması yaptı. Karaçoban yaptığı açıklamada, yangın ve doğal afetler konusunda Alaşehirlileri uyardı.

  Bir basın açıklaması yapan Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, yangın ve doğal afetler konusunda uyarılarda bulunarak, şunları söyledi:

“DEĞERLİ ALAŞEHİRLİLER;

  Alaşehir 7 medeniyete ev sahipliği yapmış, son dönemlerde atılan adımlarla “ BÖLGENİN İHRACAT MERKEZİ” olma sıfatını kazanmış, tarih ve kültür mirası zenginliğine sahip, modern, sorunsuz ve yaşanabilir bir şehir hüviyetine bürünme yolunda hızla ilerlemektedir. Bu değişime ve gelişime paralel olarak, güzide ilçemizin göç alıyor olması, konut ve işyeri sayılarının her geçen gün artış göstermesi bazı sorunları da beraberinde getirmektedir. Bu olumsuzlukların en önemlilerinden biri de yangın riskidir.

  Alaşehir Belediyesi olarak, İtfaiye Müdürlüğü söz konusu değişime ve gelişime hazırlamak, güçlü modern ve tüm olumsuzluklara anında müdahale edebilmesini sağlamak için çalışmalarımız devam etmekte, yeni araç alımı konusunda da girişimlerimizi sürdürmekteyiz. Bu süreçte dar cadde ve sokaklarda meydana gelebilecek yangınlara karşı İtfaiye Teşkilatımıza 2 yeni aracı kazandırmış ve 8 katlı yapılara müdahale için 28 metre merdiven uzunluğuna sahip yeni bir itfaiye aracı için meclisimizden olur alınmıştır.

  Bununla beraber, yangın olaylarında halkın desteği çok önemlidir. Unutmayalım ki, yangın önlemleri almak, yangınları söndürmek külfetinden çok daha kolay ve ucuzdur. Yangınların çoğu dikkatsizlikten dolayı çıkar. Bu nedenle her ev ve işyerleri ile tüm kuruluşlarda yangına anında müdahalenin yapılabileceği ve teşkilatımızın çalışmalarını kolaylaştırıcı önlemlerin alınması şarttır. Yangın söndürme cihazının, yangında doğabilecek zararlardan çok daha ucuz olduğu unutulmamalı ve mutlaka her ikametgâhta bulundurmalıdır. Can ve mal güvenliğimizi sağlamak istiyorsak, tedbirlerimizi el birliği ile alma zorunluluğumuz var.

  İtfaiye yangına geç kalmaz, geç bırakılır. Yangına giden araçlara lütfen yol verelim, ihbarlar için hemen ücretsiz 110 No’lu telefonu arayalım. Doğru ve eksiksiz yapılan ihbarlar yangına daha kısa zamanda ulaşımı sağlar. Alaşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü 7 gün 24 saat halkımızın can ve mal güvenliğini korumak için görev başındadır. İtfaiye sadece yangında değil, deprem, sel, kaza gibi felaketlerde de her zaman insanımızın yanı başındadır. Bu sebeple İtfaiye Teşkilatımıza sahip çıkalım ve onlara yardımcı olalım.

  Her hangi bir felaketin yaşanmaması temennisiyle, Tüm Alaşehirlilere sağlık, mutluluk ve huzur dolu günler diliyor, hepinizi Allah’a emanet ediyorum.”