KARAÇOBAN’IN ADAYLIĞI KESİNLEŞTİ

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’den beklenen açıklama geldi. Bahçeli, Alaşehir Belediye Başkan Adaylığı için mevcut başkan Dr. Gökhan Karaçoban’ın ismini açıkladı.

  Milliyetçi Hareket Partisi’nin önümüzdeki Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde Alaşehir Belediye Başkan Adayı mevcut Başkan Dr. Gökhan Karaçoban oldu. MHP’nin yerel seçimlerde göstereceği belediye başkan adayları Ankara Arena Spor Salonu’nda genel başkan Dr. Devlet Bahçeli tarafından açıklandı. Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen toplantıda MHP’nin belediye başkan adaylarından 252′si açıklandı.

MANİSA’YA ERGÜN, ALAŞEHİR’E KARAÇOBAN

  MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli tarafından açıklanan listeye göre MHP’nin Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı halen belediye başkanlığını sürdüren Cengiz Ergün. Halen Alaşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Gökhan Karaçoban da MHP Genel Merkezi tarafından tekrar aday gösterildi. MHP Ahmetli’de Ömer Zengin, Demirci’de İhsan Temel, Salihli’de Mahir Köseler ve Sarıgöl’de de Necati Selçuk’u belediye başkan adayı olarak açıkladı.

KARAÇOBAN: ALAŞEHİR’E BAŞKA BİR SEVDAMIZ VAR

  Adaylığının resmiyet kazanmasının ardından bir açıklama yapan Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, Alaşehir ve Alaşehirlilere başka bir sevdayla bağlı olduklarını söyledi. Bu sevdayı hizmet ve yatırımlara yansıtmaya çalıştıklarını belirten Karaçoban, “İlçemize hizmet yoksunluğunu ve hizmet yoksulluğunu bitirmek ve belediyemizin projeleri ile ALAŞEHİR’İMİZİ tümüyle; sorunsuz, yaşanabilir örnek bir ilçe haline getirmek için,

Çalmadan, çaldırmadan, kul hakkını ve kamu hukukunu gözeterek, bu güzel ilçenin insanlarına hizmetlerin en güzelini vermek, halkın parasını halkın ihtiyaçları doğrultusunda ve en verimli şekilde kullanmak için,

Bu ilçenin; yol, su, çöp, ulaşım gibi problemlerine, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarına hakim olmadan, istihdam konularını düşünmeden, akılcı ve kalıcı projeler üretmeden, eskileri eleştirmeyi bir marifet bilerek ve 8 metre yol, 4 metre duvar sözü vererek yapılan merdiven altı siyasetinin şimdiye kadar ALAŞEHİRLİYE hiç bir şey kazandırmadığını anlatmak için,

Başlatacağımız DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM HAREKETİ ile ALAŞEHİR’i yeniden inşa etmek, halkımızın; gören gözü, işiten kulağı, vatandaşlarımızın; sesi ve soluğu olmak için, bu kutsal yola baş koyduk. Allah utandırmasın.”şeklinde konuştu.

DR. GÖKHAN KARAÇOBAN’I YAKINDAN TANIYALIM

  MHP tarafından yeniden Alaşehir Belediye Başkanlığına aday gösterilen Dr. Gökhan Karaçoban, 05.08.1963 İzmir’de doğdu. İlköğrenimini İzmir’de, ortaöğrenimini Alaşehir Lisesi’nde tamamlayan Karaçoban, Ege Üniversitesi’nden mezun oldu. 1994 yılında Milliyetçi Hareket Partisi’nin ilk ve tek belediye meclis üyesi unvanını elde eden Karaçoban,1999 yerel seçimlerine kadar belediye meclis üyeliğini sürdürdü.

  1999 yılı yerel seçimlerinde iktidar olan Milliyetçi Hareket Partisi’nin sekiz meclis üyesinden biri olarak görev yaptı. Aynı zamanda 1999–2001 yılları arasında, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanlığı görevini yaptı. 2002 yılında Milletvekili adayı oldu. 2002 seçimlerinden sonra ise aktif siyasi yaşamına 2008 yılına kadar ara verdi ve 2008 yılı sonu 2009 yılı başında tekrar aktif siyasette yerini alarak yine Milliyetçi Hareket Partisi’nden Alaşehir Belediyesi meclis üyesi seçildi. Seçimlerin hemen ardından Alaşehir Belediye Başkan yardımcılığı görevine getirildi.

  Karaçoban, 2009 – 2011 yılları arasında Belediye Başkan yardımcısı olarak görevini sürdürürken Belediye Başkanı Kadir DAŞ’ın genel seçimlerde milletvekili adayı olması nedeniyle istifa etmesi üzerine, Belediye Meclisindeki oy çokluğuyla resmen Alaşehir Belediye Başkanlığına seçildi. 15 Mart 2011 tarihinden itibaren Belediye Başkanlığını sürdüren ve iyi derecede İngilizce bilen Dr. Gökhan Karaçoban evli ve iki çocuk babası.