Karaçoban: Muhtarlara Seslendi

Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, yasalaşan büyükşehir kanunu ile birlikte Alaşehir’in 87 mahalleden müteşekkil olacağını, 66 köy ve 6 kasaba tüzel kişiliklerini kaybederek mahalleye dönüşeceğini söyledi. Karaçoban, yeni mahalle statüsünü kavuşacak olan 72 mahallenin muhtarlara emanet edileceğini de belirtti.

  Muhtarların kanaat önderi olduğunu belirten Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, yerel yönetimlerde hizmetin göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtti. Ayrım yapmaksızın tüm köylere hizmet götürmeye yönelik çalışmalarının olduğunu vurgulayan Karaçoban; “Çıkan büyükşehir yasası ile bu yerel seçimde çok farklı bir seçim gerçekleşecek. Artık köylerde ve beldelerde yaşayan vatandaşlarımız muhtarların yanı sıra belediye başkanı, belediye meclis üyesi ve büyükşehir belediye başkanını seçecekler” dedi.

KARAÇOBAN,“MUHTARLAR KANAAT ÖNDERLERİDİR”

  Yapılacak olan seçimde muhtarlara büyük görev düştüğünü belirten Başkan, muhtarları ‘kanaat önderi’ olarak nitelendirdi. Köylere yönelik çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini söyleyen Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban; “Alaşehir Belediyesi, yaptıklarıyla ve ortaya koyduklarıyla kendini ispat etmiştir. Köylere yapılan hizmet ve yatırımların belediye bütçesinden sağlandığının bilinmesini istiyoruz. Muhtarların köylerdeki tüm sorunlarla ilgilenmesi ve belediyeye bildirmesi gerekiyor. Bir köyü en iyi tanıyan muhtarlardır. Fikir danışılacak olan da hesap sorulacak da muhtardır. Bazı muhtarlar siyasi tercihlerinden dolayı kapılarını bize kapatıyor. Söz konusu muhtarların tutumları, bizim o köye hizmet götürmemizi engelleyemez. Biz hizmetlerimizi siyasi amaçlı veya seçim yatırımı olarak kullanmıyoruz. Hizmet ve yatırımlarımızın üzerinden siyaset yapmıyoruz. Hizmetin siyaseti olmaz.”şeklinde konuştu.