Alaşehir’de ‘DEĞİŞİM’ Devam Ediyor

Alaşehir Belediyesi, ilçe genelinde başlattığı; hizmet, yatırım ve revizyon çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Belediyecilik hizmetlerini halka en hızlı ulaştırmak için gece-gündüz demeden ve mesai mefhumu gözetmeksizin devam eden Park ve Bahçeler Müdürlüğü, 7 ayrı sahada çalışmaları neticelendirdi.

  Alaşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, ilçe genelinde yeni park ve yeşil alan oluşturma ve mevcut sahalarda da revizyon çalışmalarını sürdürüyor. ‘Belediye Çalışıyor, Alaşehir Değişiyor’ sloganı ile çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini belirten müdürlüğün Proje Sorumlusu peyzaj Mimarı Kadriye Özdoğan, 1 ay içerinde yapılan hizmet ve yatırımlar hakkında bilgiler verdi. Özdoğan yapılan çalışmaları şöyle özetledi;

  “Kenan evren parkına yapılan yürüyüş yolu aydınlatma direklerinin montajı yapıldı. Direkler; Kırılmaya güneş ışınlarından solmaya dayanıklı özel malzemeden yapılmış olup uzun yıllar vatandaşımıza hizmet verecektir.

  Şelale alanı uygulaması bitkilendirme ve kent mobilyaları anlamında çalışmalar devam etmektedir.

  Yine Şelale alanımızda yeni özel tasarım ahşap kompozit malzemeden mamul oturma bankalarının ve piknik masalarının montajı yapıldı. Uzun vadede hizmet verecektir.

  -Gölet alanı etrafında; Pampas otu, Pittosporum tobira var. nana, mercan, Salix alba vitellina pendula ile mevsimlik çiçek olarak tagates kullanılacak olup her terastan; duvarlardan; Hedera helix ve arap yasemini kullanılması düşünülmektedir sarılıcı tırmanıcı bitki anlamında, İstasyon mahallesinde Yeni yerleşim alanları içerisinde yeşil alan olarak ayrılmış iki alanda park yapımının birisi bitmiştir. Bunda çocuk oyun alanı 60 m2,Oturma bankları 9 adet montajı önümüzdeki hafta yapılacaktır. Yürüyüş yollarına 41 m3 beton dökülmüş olup çevresinde ikamet eden mahalle sakinlerinin talepleri değerlendirilerek araç park yeri yapılmış sorun büyük ölçüde çözümlenmiştir. Yapısal peyzajı projesine sadık kalınarak tamamlanan parkın plantasyon projesine bağlı olarak bitkilendirilmesi önümüzdeki sonbahar sonuna kadar mevsim koşullarına bağlı olarak tamamlanacaktır. Parkın sulama sistemi ve aydınlatılması da yapılmıştır. Aynı bölgedeki ikinci alan park çalışmamız aynı kriterlerde olup çalışmamız önümüzdeki hafta içerisinde projeye bağlı olarak yapısal peyzajı tamamlanacaktır.

  İstasyon mahallesinde yapımı tamamlanan park, toplamda;1950.m2 olup, 70 araçlık park yeri, 1428 m2 yeşil alan ve 64 m2 çocuk oyun alanı mevcuttur.

  Mahalleye düşünülen diğer park ise; Yeşil alan; 663 m2, 33 araçlık park yeri, 225 m2 yürüyüş yolu ateş tuğlası kaplamalı olacaktır. Toplamda;1415 m2 yeni rekreasyon alanı oluşturulmuştur.

 Otogarın alt tarafındaki yeşil alan olarak ayrılan yeni yerleşke bölgesinde ki park alanımızın projesi tamamlanmış olup istasyon mahallesindeki çalışmamızın tamamlanmasının ardından bu alanda uygulamaya başlanılacaktır.

  ATATÜRK BULVARI: Kenan evren heykelinden üst taraf ile maden suyu fabrikasına kadar orta refüj; ağaç olarak herdem yeşil tijli defne ağacı kullanılmış olup alt dikimde ateş gülleri ve bodur top pitos bitkileri kullanılacak olup yaya trafiğinin yoğun olduğu noktalarda yaya geçidi uygulaması yapıldı ve tamamlandı. Bülent Ecevit meydanından sarıkız köprüsüne kadar pyrcantha cocciniea var. Bodur ateş dikeni alt dikim uygulaması bitirildi son baharda 2,5-3 metre tijli kültürlü yol ağaçlandırma çalışmamız yapılacaktır. Yeni mahalle orta refüjde alt dikim olarak pyracantha coccinea ekimi yapıldı. Bodur ateş dikeni; susuzluğa ve arabaların egzoz dumanlarına dayanımı yüksektir. Herdem yeşil görüntüsüyle estetik görünüm yaratılmaktadır. Aralarda da yüksekten(En az 2,5-3 m)den tijli herdem yeşil formlu ağaç kullanılacaktır.

  Kenan Evren heykelinin yeni düzenleme kapsamında ikinci kent meydanı oluşum projesi yapıldı uygulaması bu hafta içi başlatılıyor. Yüklenici firmanın devam ettiği iş programı paralelinde Atatürk Bulvarı için özel dekoratif kent mobilyası olarak ışıklı ithal ağaçların alımı yapıldı. İş programı devamında uygun bulunan sekiz noktada montajları yapılacaktır. Atatürk Bulvarı kent mobilyalarıyla zenginleştirilecektir. Karanlık bulvardan aydınlığa geçiş görülecektir.”