Karaçoban: Alaşehir’e Şehir Kimliği Kazandırıyoruz

  Karaçoban: Alaşehir’e şehir kimliği kazandırıyoruz

  Alaşehir ve Alaşehirlilere İNSAN odaklı hizmet ve yatırım ürettiklerini belirten Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, hizmet ve yatırım anlayışlarının temelinde önce İNSANIN olduğunu söyledi. 29 aydır ilçe genelinde yürütülen çalışmalarla Alaşehir’e yeni bir ŞEHİR KİMLİĞİ kazandırdıklarını da ifade eden Karaçoban, “BELEDİYE ÇALIŞIYOR, ALAŞEHİR DEĞİŞİYOR.”dedi.

  Alaşehir Belediyesi’nin ilçe genelinde başlattığı hizmet kervanı yolculuğu hız kesmeden devam ediyor. Belediye’nin altyapı, asfalt, yama, trevatuar, park-bahçe düzenlemesi ve kaldırım çalışmaları sonucu Alaşehir adeta şantiye alanına döndü. Yaz aylarıyla birlikte başlayan çalışmalar aralıksız bir şekilde sürerken, ilçe genelinde şu anda 100 sokak ve caddede altyapı, kaldırım düzenlemesi ve asfalt atımı çalışmalarının tamamlandığını belirten Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, “7 medeniyete ev sahipliği yapmış Alaşehir, söz konusu çalışmalar neticesinde baştan aşağı yenileniyor. Hizmet anlayışımızın temelinde önce insan var. İnsan merkezli çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Alaşehirlilerin MENFAATLERİ doğrultusunda hizmet ve yatırımlarımız devam edecek.”şeklinde konuştu.

“HİZMET ANLAYIŞIMIZIN MERKEZİNDE ÖNCE İNSAN VAR”

  Alaşehir’de yerleşmiş bazı anlayış, davranış ve tutumların değişmesi gerektiğine de vurgu yapan Başkan Dr. Gökhan Karaçoban, çalışmaların yoğun bir şekilde devam eden, ilçe tarihinin en önemli projelerinden biri olan KENT MEYDANI PROJESİ hakkında da bilgiler verdi. Bazı alışkanlıkların artık geride bırakılması gerekliliğine işaret eden Karaçoban, şunları söyledi:

  “Kent Meydanı Projesi kapsamında; Cumhuriyet Meydanı ile kesişen 5 ana yol güzergâhında yeniden düzenlemeler yapıyoruz. Özellikle çalışmaların nihayete erme noktasına gelen Atatürk Bulvarı’ndaki (Cumhuriyet Meydanından Kenan Evren heykeline kadar ve Cumhuriyet Meydanından 2. Hemzemin geçişe, yani Erdoğanlar markete kadar olan bölümde) kaldırım ve yol düzenlemeleri ile ilgili birçok bölge esnafı ve vatandaştan serzeniş alıyoruz. Bu bölgedeki çalışmalarda kaldırımların geniş tutulmasının yegâne amacı; kaldırımları yaya trafiğine açmaktır. Çift yön olarak tasarlanan araç gidiş ve geliş yollarının dar tutulduğu doğru değildir. Yol genişliği standartlara uygun olarak, 6 metre 30 cm ve 6 metre 50 cm olarak planlanmıştır. Bilindiği üzere sahaya uygulanan proje, belediyemiz tarafından açılan PROJE YARIŞMASINDAN BİRİNCİ çıkan ve belediye meclisinin oy birliği ile onayladığı projedir. Proje üzerinde konunun uzmanları olan 2 şehir plancısı, 2 inşaat mühendisi 1 mimar ve 2 de proje koordinatörü çalışmıştır. Proje bitmeden konuya ön yargılarla yaklaşmak da doğru değildir. Birde projenin uygulandığı bölge, esnafımızın yoğun olduğu bir sahadır. Eziyetsiz sefanın olmayacağı anlayışıyla; tüm halkımızdan biraz daha sabır ve anlayış bekliyoruz. İnsanımıza eziyet verdiğimizin farkındayız. Bu anlamda tüm Alaşehirlilerden de özür diliyor, gösterilen büyük sabır ve anlayıştan dolayı da teşekkür ediyoruz. Bilinmesini istiyorum ki; Alaşehirlilerin merak ve özlemle bitmesini beklediği KENT MEYDANI PROJESİ, inanıyoruz ki; ALAŞEHİR’E YENİ BİR ŞEHİR KİMLİĞİ kazandıracak ve Alaşehirlilerin asgari gelecek 50-60 yılına hizmet verecektir. BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİN! SİZLER İÇİN YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR."