Heykel Bilmecesi Sona Erdi

Yedinci Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in, heykeli, 19 Temmuz günü kaideden sökülerek, Hal binası deposuna götürülmüştü. Yeni kaide eski kaidenin yaklaşık on metre ilerisine yapıldı. Evren’in heykeli iş makineleri vasıtasıyla, Hal Binası deposundan alınarak, yeni kaidesi üzerine yerleştirildi. Böylece heykel bilmecesi de sona erdi.

  Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, Kenan Evren Heykeli çevresinde yapılan düzenleme çalışmalarına ilişkin, heykeli kaldırma gibi, düşüncemiz yok, yerine tekrar konulacak."diyerek çıkarılan spekülasyonlara son noktayı koymuştu.

  Karaçoban yaptığı açıklamada; 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in heykelinin çevresinde başlatılan çevre düzenlemesi hakkında gazetecilere bilgi verdi. Çevre düzenlemesi nedeniyle "Kenan Evren Heykeli kaldırılıyor mu" spekülasyonlarının ortaya çıktığını ifade eden Karaçoban, konuya ilişkin olarak şunları söyledi:

  "Heykeli kaldırma gibi, düşüncemiz yoktu, yerine tekrar konulacak, dedik ve kondu. Bizim hiç kimsenin şahsiyeti ve onuruyla oynama gibi bir derdimiz yok, olamaz. Alaşehir'de çok yerde yaptığımız çevre düzenlemesi, Atatürk Bulvarı'nda da uygulamaya başlandı. Burada 1986 yılında yaptırılan Kenan Evren Heykeli'nin yeni çevre düzenine uyum sağlaması için kaidesinin yıkımı gerçekleştirildi. Bu sırada da heykel yerinden alınarak, tarafımızca koruma altına alınmıştı. Trafiği rahatlatmak ve görsel sadeliği yakalamak adına kaidenin yerini 10 metre aşağıya çektik.”dedi.