KARAÇOBAN; Alaşehirlilere 33 Ayın Hesabını Veriyor

Karaçoban, Alaşehirlilere 33 ayın hesabını veriyor

  ALAŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DR. GÖKHAN KARAÇOBAN, GÖREVE GELDİĞİ 15 MART 2011’DEN BU TARAFA GEÇEN 33 AYDA YAPILAN HİZMET VE YATIRIMLARI DEĞERLENDİRDİ.” ÖNCE İNSAN” SLOGANI İLE HİZMET VE YATIRIMLARI HAYATA GEÇİRDİKLERİNİ İFADE EDEN BAŞKAN KARAÇOBAN, “ALAŞEHİR VE ALAŞEHİRLİLER İÇİN YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR. BELEDİYE ÇALIŞIYOR ALAŞEHİR HIZLA DEĞİŞİYOR VE GELİŞİYOR.”DEDİ.

İLÇENİN GELECEĞİ ŞEKİLLENİYOR

  33 ayda kendi kendimizi durmadan tekrar etmiyoruz. Klasik söylemlerle siyaset yapmak bizlere göre değil. Bizler Alaşehir’e hizmet sevdası ile çalışmalarını yürüten devleti, kanunları, hakkaniyeti en iyi şekilde bilen bir yönetim anlayışına sahibiz. Alaşehir’de birçok şey geride bıraktığımız süre içerisinde değişti. Ama bunlardan en önemlisi bizler için beton yığınları değil vatandaşla belediye arasında kalkan mesafeydi ve ortadan kaldırmayı başardığımız samimiyetsizlikti.

ALTYAPIYA HAYAL DEDİLER ŞİMDİ TAMAMLANIYOR

  ALAŞEHİR Belediyesi olarak daha öncede ifade ettiğimiz gibi, ilçede 100 yıllık ihtiyaca cevap verecek olan altyapı çalışmalarına başladık. Şu anda çalışmalar ilçenin dört bir yanında sürüyor. İlk bu projeyle ilgilenmeye başladığımızda “hayal” diyen imkânsız diyen genel iktidar ne hikmetse ilerleyen süreçte projeye sahip çıkmaya başladı. Yok efendim projenin paralarını onlar göndermişler falan filan. Yapılan çalışmalarda hiç kimsenin 1 kuruş katkısı yoktur. Bizlerin ucuz siyasetle çok işi yok, olamazda. Halkımıza hizmet için kim bir çivi çakmak için yanımıza gelirse bizlerde kendilerine teşekkür ederiz. Ancak hiç kimse de bir takım hizmetleri sahiplenmeye kalkmasın. Altyapı ile birlikte sadece kanalizasyon değil, içme suyu ve yağmur suyu hatları da değişiyor. Ve bu sadece uzun vadede Alaşehir’e kazandırılacak çok önemli bir hizmet hayata geçmiş oluyor. Halkımız bu işin önemini biliyor. O nedenle yaşanabilecek olan sıkıntıları hep birlikte göğüsleyeceğiz bu konuda halkımızın anlayışının devam etmesini diliyorum.

ALAŞEHİRLİLERİN HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK

  1986 yılından bu tarafa el değmemiş (27 YIL) ALTYAPI VE YOL çalışmaları ile hizmet kervanımıza başladık. 33 ayda geldiğimiz noktayı önemsiyorum. Yaklaşık 100 sokak ve caddede altyapı ve sıcak asfalt çalışmasını tamamladık. Bu kısa zaman diliminde 60 bin metrenin üzerinde altyapı, 70 bin metrenin üzerinde de yol ağlarına sıcak asfalt ile buluşturmuşuz. İhale kapsamında da ana arter prestij yol güzergâhlarımızın 20 bin metrelik bölümünün çalışmaları bitirildi. Geriye dönüp baktığımızda her yıl bir il belediyesinin performansına eşdeğer çalışmalar gerçekleştirilmiş. Bunu Alaşehirlilerle birlikte başardık. Bu Alaşehirlilerin başarısıdır.

ARTIK HERKESİN GELİP DERTLERİNİ ANLATABİLDİĞİ BİR BELEDİYE VAR

  Geride bıraktığımız 33 ayda benim ve ekip arkadaşlarımın en fazla önemsediği şey samimiyet oldu. Belediyeye hangi görüş hangi partili olursa olsun gelen her vatandaşımızı dinledik. Talebi olabilecek sıkıntısı giderilebilecekse, talebini gerçekleştirdik sıkıntısını giderdik. İstekleri olabilecek şeyler değilse kanunlarda yeri yoksa ya da belediye yetki sınırlarını aşıyorsa bunu da ilk ağızdan söyledik. Kimseyi oyalamadık. Alaşehir’i çok iyi biliyorum çok iyi tanıyorum. Aldığım devlet terbiyesi ile birlikte Alaşehir halkının ne istediğinin de farkındayım. Güler yüz tatlı sohbet bu ilçedeki insanların mutluluğu için yeter. Kapımız herkese açık telefonuma herkes her saat ulaşabiliyor.

HALKLA İÇ İÇE DEĞİLİM HALKIN KENDİSİYİM

  Göreve geldiğimizden bu zamana kadar gözlemlediğim en büyük şey şudur ki insanlar Belediye de samimiyeti özlemiş. Bunu sağladığımıza inanıyorum. Halkla iç içe bir belediye başkanı olmak bana biraz tuhaf geliyor. Ben halkın kendisiyim zaten. Bu ilçede yaşıyorum, yeri geldiğinde minibüse binip belediyeye geliyorum. Pazara çıkıyorum. Çocuklarım torunlarım da bu ilçede yaşayacaklar. Halkımızın gösterdiği teveccüh ile göreve gelipte halka sırt çeviren anlayışları hala aklım algılamıyor.

ALAŞEHİR’İN SORUNLARINI BİLİYORUZ ÇÖZÜYORUZ

  ALAŞEHİR’İN şova ihtiyacı yok kendini bilen ayakları yere basan bir ilçe yıllardan bu yana kendini geliştirmeyi bilmiş bir ilçe. Alaşehir’e hizmet için önce buranın kültürel ve sosyal yapısını çok iyi bilmek gerekmektedir. Alaşehir’e yerinde yatırımlar yapmak için bu yola çıktık bugüne kadar yaptığımız hiçbir yatırımda boş çıkmadı. Yapılan her yatırımdan ilçedeki insanlarımız istifade etti, ediyor. Emanetlerine hıyanet etmedik, Alaşehirlilerin EMANETLERİ EMİN ELLERDE!...

KURUMLARLA UYUMLUYUZ

  Belediye olarak kurumlarla uyum içersinde çalışıyoruz. Kamu hizmeti bizler için önem teşkil ediyor. Alaşehir’e fayda getirecek ne varsa kanunlar nezdinde altına imzamızı atarız. Her kurum ve kuruluşa eşit mesafede olduk, olmaya da devam ediyoruz

CUMHURİYET MEYDANI PROJESİ

  Alaşehir tarihinin en önemli projelerinden biri olan, 45 bin 100 metre kare Cumhuriyet Meydanı (KENT MEYDANI) ve çevre düzenleme projesinde çalışmalar aralıksız sürüyor. Projenin ihale bedeli 4 milyon 402 bin TL’DİR. Dev projenin bu yılın Aralık ayı içerisinde bitirilmesini hedefliyoruz. Alaşehirlilerin ön yargılardan ve bazı alışkanlıklardan kurtulması gerektiğine inanıyorum. Alaşehir’e ‘ŞEHİR KİMLİĞİ’ kazandıracak olan bu projeye art niyetli yaklaşımlar, yakıştırmalar boşa çıkacaktır. Proje tamamlandığında bunu yapanlar utanacaktır. Biz, şimdiye kadar Alaşehirlilere hesabını veremeyeceğimiz hiçbir icraata imza atmadık, halka rağmen böyle bir girişime kalkışmadık, kalkışmayız da. Bazı sıkıntılardan dolayı yine bazı bölgelerde yumuşatmalara gittik. Bu çalışmalara ilave belediye bütçesinden tek kuruş harcanmamıştır Alaşehirliler bunu bilsin. Bizde her şey net ve açıktır.

İÇME SUYU, YAĞMUR SUYU, KANALİZASYON TAMAMLANIYOR

  Çevre temizliğini de sağlamış olup ilçenin vizyonunu geliştirdik. Bunun yanı sıra genel iktidarın farklı tutumları olsa da altyapı çalışmaları ile birlikte paralel olarak ilerleyen ve eş zamanlı bitecek yağmur suyu ve içme suyu hatları yenileme çalışmaları devam ediyor.. Çalışmaları şehrin muhtelif yerlerinde devam etmektedir. Konuyla ilgili belirttiğim gibi bir takım oluşabilecek sıkıntılar için halkımızın anlayışlı davranmasını rica ediyorum. Bununla ilgili farklı söylemler işi sahiplenmeye çalışan siyasiler oldu. Bu projeye katkı sunan herkese teşekkür ederiz ancak kimse de asparagas haberlerle etik kurallara uygun olmayan demeçlerle yapılan hizmetlerden kendini pay çıkarmaya çalışıpta siyaset yapmasın. Alaşehir halkı her şeyi görüyor ve biliyor.

CUMA SEMT PAZARI BİR ALT CADDEYE ALINDI

  Yine hakkaniyet noktasında terazimizi iyi ayarlayarak ve önceliğimiz Alaşehir’dir diyerek Semt Pazarını en uygun bölgeye taşıdık. Bunu halkın iradesi belirledi. Bu sayede bölgeye bir hareket geldi. Şeffaf olarak anket yapıp daha önce İstiklal caddesine kurulan Cuma pazarını, Ahmet Işık caddesine taşıdık. Belirli araklıklarla yaptığımız ziyaretlerde vatandaş ve esnaf memnuniyetini görmek hiç de zor değil. Burada yaklaşık 400 esnaf hizmet verirken bölgede oturan ve ağırlığını göçmen vatandaşlarımızın oluşturduğu halkımız bu hizmetten hayli memnun görünüyor.

BİZ ALAŞEHİRLİLERE HİZMET EDİYORUZ

  Aldığım aile ve siyasi terbiye ile bizlere çalışmalarımızda destek olanlara teşekkür etmesini biliriz. Ancak birileri liderlik rollerini bırakıp kendi işlerine bakacaklar. Bizler dürüst ve başarılı bir avuç arkadaşlarımız ve siz değerli hemşerilerimizle en güzel işleri yaptık yapacağız. Kişisel menfaatlerle ilgilenmedik ilgilenmiyoruz. Valiye, milletvekiline, bürokrata hoş görünmek için görev yapmıyoruz. Bizlerin amacı ilçemizde yaşayan 50 bin vatandaşımızın ihtiyaçları onların yaşam standartlarının yükselmesi çocuklarımız ve torunlarımızdır. Bu mantıkla yola çıktık bu mantıkla hareket ederek hizmet çıtamızı her geçen gün biraz daha yükseltmeye çalışıyoruz.

ENGELLİLERİMİZİN DE YANINDAYIZ

  ALAŞEHİR’DE yaşayan engellilerin yanlarındayız. Alaşehir Belediyesi olarak başlattığımız kapak kampanyası ile birlikte engellilere tekerlekli sandalyeler aldık. Yine engelli ve ailelerinin iletişim içerisinde olarak sorunlarını anlatabilecekleri bir engelli koordinasyon merkezi belediye binamızda hizmet vermektedir. Sadece engellilerin değil hastalarımıza da destek olmaya çalışıyoruz. Değişik hastahane ve Fakültede tedavi gören hastalarımız için her gün belediye olarak ücretsiz araç kaldırmaktayız. İhtiyaç sahiplerine rutin yardımlarımızda devam ediyor.

BU İLÇEDE YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

  İlk halkımızın karşısına çıkarken hayali projelerle vatandaşlarımıza vaatlerde bulunmak yerine. Yapabileceğimiz ve ihtiyaç olan hizmet ve projeleri söyledik. Bugüne kadar da söylediğimiz ve ihtiyaç olduğunu hissettiğimiz birçok projeyi hayata geçirdik. Siz vatandaşlarımızın desteği ile Alaşehir’de daha birçok şey yapacağız. Sizler bizlere güvendiniz bizlerde bugüne kadar bu güveni boşa çıkarmadık bundan sonrada çıkarmayacağız. Bizim ihtiyacımız olan tek şey siz değerli halkımızın desteği ve duası´ dır. Ondan sonra üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir iş yoktur. Bize güvenmeye devam edin…

Belediye Çalışıyor, Alaşehir Değişiyor.

  Alaşehir Belediyesi, yapmış olduğu yatırım ve hizmetlerle, Alaşehir’e yeni bir kimlik kazandırıyor. Acil eylem planı kapsamında altyapı çalışmaları ile başlayan belediye yönetimi, kısa zamanda 94 sokak ve caddede alyapı ve asfaltlama çalışmalarını tamamladı.

Büyük Projede Çalışmalar Devam Ediyor

  Alaşehir tarihinin en önemli projelerinden biri olan, 45 bin 100 metrekare Cumhuriyet Meydanı (KENT MEYDANI) ve çevre düzenleme projesinin protokolünden sonra ihaleyi kazanan Fatih Kadayıfçılar firmasıçalışmalara hız verdi. Çalışmalara altyapıdan başlayan yüklenici firma, Atatürk Bulvarının düzenlenmesinede başladı. Yapım işini yüklenici firma, belediye ile koordineli bir şekilde yürütüyor.

Hedef ; “MARKA KENT ALAŞEHİR”

  2 yıl içerisinde kendi imkanları ve ihale çerçevesinde 40 bin metre altyapı ve 38 bin metre uzunluğunda yola asfalt çalışması gerçekleştiren Alaşehir Belediyesi, çalışmalarına hızla devam ediyor. İnsana yapılan yatırım ve hizmetlerin en büyük nimet olduğu anlayışını hakim kılan Alaşehir Belediyesi, ‘MARKA KENT’ yapmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Altyapılar Tamamlandı

  16 yeni mallemizde altyapı ve fizibilite çalışmalarını tamamladık ve 11 köyümüzde öngörülen hizmetleri hayata geçirdik. Yeni mahallelerimize hizmet ve yatırımları, ilçe merkezindeki çalışmaları aksatmadan mesai ve tatil günleri götürüyoruz. Çalışmaları tamamlanan diğer 5 mahallemize  önümüzdeki günlerde program dahilinde gerekli hizmetler götürülecek.

Çocuklarımızıda Unutmuyoruz

  Kentimizin altyapı, asfalt, parke ve çevre düzenlemeleri gibi fiziki yapısıyla ilgili çalışmaları yaparken çocuklarımızı ve gençlerimizide unutmayıp onları sosyal, kültürel ve sportif açıdan gelişmelerini sağlayacak mekan ve aktiviteleri gerçekleştirmeye önem veriyoruz.

Şelale Park’ı Projemiz

  Hemşehrilerimiz için adımını attığımız en güzel projelerimizden birisi. Doğal yaşam alanlarını arttırmak ve şehrimize yeni bir güzellik daha katmak için çalışmalarına başlamış olduğumuz eşsiz şelale projemiz. Kenan Evren Parkı çıkışını zenginleştirecek ve vatandaşlarımızın stresini atması için faaliyete konulmuş projemiz son hızıyla devam ediyor.

Tarihi Kütüphana Restore Edildi

  Alaşehir’de 1900 lü yıllarda yapılan Halk Kütüphanesi, Kurtuluş Savaşı döneminde Yunanlılar tarafından yakılması sonucu zarar görmüş, 1954 yılında bakım yapılarak kullanılır hale getirilmişti. Son yıllarda kullanılamaz hale gelen kütüphane yeniden restore edildi. Tarihi bina, açılış için gün sayıyor.

Alaşehir Gelişiyor, Alaşehir Değişiyor

  Ekonomik ve Kültürel gelişimini tamamlamış, altyapı sorunu olmayan ve her metrekaresi görsel güzelliklerle donanmış, ‘Bölgenin İhracat Merkezi’ ve dahi ‘Festivaller Kenti’ olmuş insanları mutlu ve yarınlarından da umutlu bir Alaşehir’e kavuşturmak için başlatmış olduğumuz çalışmalara aralıksız devam ediyoruz.

11 Yeni Mahallede Yatırımlar Tamam

  Baklacı Çağlayan, Çakırcaali, Badınca, Gümüşçay, Caber Kamara, Horzumembelli, Horzumalayaka, Bahçedere ve Işıklar köylerine, aciliyet ve öncelik sırasına göre, kanalizasyon, içme suyu, yol düzenlemesi, yağmur geçiş menfezleri, yolcu durakları ve benzeri hizmet ve yatırımların tamamlandığınıda belirten Karaçoban, birçok mahalle statüsüne kavuşan köylerede süprizlerinin olduğunu söyledi.

ALAŞEHİR VE ALAŞEHİRLİLER İÇİN YAPACAK ÇOK İŞİMİZ  VAR...