Büyük Proje Hızla İlerliyor

  ALAŞEHİR BELEDİYESİ’NİN 45 BİN 100 METRE KARE CUMHURİYET MEYDANI (KENT MEYDANI) VE ÇEVRE DÜZENLEME PROJESİ SON SÜRAT DEVAM EDİYOR, ALAŞEHİRLİLERİN MERAKI GİDEREK ARTIYOR

  KENT MEYDANI Projesi’nin ihalesini kazanan Fatih Kadayıfçılar firması ile Alaşehir Belediyesi arasında iş yapım protokolü imzalanmasından sonra projede çalışmalar hız kazandı. Atatürk bulvarından başlatılan çalışmalar, alanı kapsayan diğer bölgelerde son sürat devam ediyor. Dev projede altyapı çalışmaları da tamamlandı. Sevgi Yolu’nda da kazı çalışmaları başlatıldı.

  Alaşehir tarihinin en önemli projelerinden biri olan, 45 bin 100 metre kare Cumhuriyet Meydanı (KENT MEYDANI) ve çevre düzenleme projesinde çalışmalar aralıksız sürüyor. Yapım işini yüklenici firma, belediye ile koordineli bir şekilde götürüyor. İhaleyi kazanan firma sahibi Fatih Kadayıfçılar da projenin zamanında tamamlanması için her türlü imkanı seferber etti. Projenin ihale bedelinin 4 milyon 402 bin TL olduğu, işin bu yılın Aralık ayı içerisinde bitirilmesinin hedeflendiği de belirtildi.

KARAÇOBAN: ATATÜRK BULVARI’NIN ASFATLAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

  Yürütülen çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, ”İlçemizin en önemli projelerinden olan ve 210 günde bitirilmesi öngörülen Kent Meydanı projesinde çalışmalar tüm hızla sürüyor. İlçe halkımız çalışmalar sırasında elbette bir takım sıkıntılar çekecekler bu konuda vatandaşlarımızdan biraz sabır rica ediyorum. Gerçekten bu proje tamamlandığında ilçemiz tam bir metropol şehir havasına kavuşacaktır. Proje kapsamında bulvar caddesindeki alt yapı çalışmaları ve kaldırımların kaba düzenlemesi tamamlanarak geçtiğimiz Perşembe günü yola asfalt atılmaya başlandı. Yoldaki asfalt çalışmaları tamamlandığında bu bölgedeki kaldırımların ince işlerine başlanacak ve kaldırımlar bordür taşlarla kaplanacak. Ayrıca kaldırımda özürlü araçlarının gitmesi içinde çeşitli rampalarda konulacaktır. Buradaki çalışmalarda kaldırımları geniş tutmamızdaki amaç bu bölgede trafik akışını hızlandırmak ve vatandaşlarımıza kaldırımdan yürüme alışkanlığını kazandırmaktır. Tüm çabamız halkımızın her yönüyle metropol bir şehirde olması gereken imkanlarla yaşamlarını sürdürmelerini sağlayacak imkanlara kavuşmalarını sağlamaktır” dedi

PROJE 210 GÜNDE TAMAMLANACAK

  Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, büyük projenin yer teslimin ardından 210 gün içerisinde (7 ay) tamamlanmasının hedeflendiğini belirterek, şunları söyledi:

  “Alaşehirlilere asgari 50-60 yıl hizmet verecek olan bu projeye büyük önem veriyoruz. İlçe halkının beklentisi de çok yüksek. Projede koordineli bir çalışma bekliyor ve işin zamanında tamamlanmasını istiyoruz. Çalışmaların yürütüleceği alan, esnafların ağırlıkta olduğu bir bölge. Bu nedenle esnaflarımızın mağdur olmamaları için gerektiğinde çalışmaların gece saatlerine kaydırılmasını istiyoruz. İşin zamanında bitirilmesi bizim için önemli. Onun için projenin her aşamasında koordineli bir çalışma bekliyor, halkımızın beklentisine cevap vermek istiyoruz. Şimdiden Alaşehirlilere hayırlı uğurlu olsun.”