ALAŞEHİR BELEDİYESİ, Ekmek İsrafına Dikkat Çekti

Günümüzde günde 7 milyon ekmek çöpe gidiyor. Özellikle son yıllarda artan ekmek israfına dikkat çekmek isteyen Alaşehir Belediyesi, hazırlattığı afişlerle halkını bilinçlendirmeyi hedefliyor. Çarpıcı bilgilere yer verilen afişler, ilçe merkezinde muhtelif yerlerine asıldı.

  Alaşehir Belediyesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü, 2 etaptan oluşan bir sosyal projeye daha imza attı. Son yıllarda giderek artan ekmek israfına dikkat çekmek ve israfı en aza indirgemek için bir afiş hazırlayan Belediye Yönetimi, vatandaşlarını bilinçlendirmeyi hedefliyor. Günlük israfın 7 milyona ulaştığı bayat ekmek ile nelerin yapılabileceğine de yer verilen afişler, şehrin dikkat çeken muhtelif yerlerine asıldı.

PROJENİN 2. ETABI, EĞİTİM KURUMLARIYLA BİRLİKTE YÜRÜTÜLECEK

  ‘EKMEĞİNİ VE EMEĞİNİ KORU’ sloganı ile Alaşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen sosyal sorumluluk projesinin 2. Etabı, eğitim kurumlarıyla birlikte götürülecek. Konuya ilişkin olarak bir açıklama yapan Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, son yıllarda günlük ekmek israfının 7 milyona ulaştığını belirterek, “Yılda 2,1 milyar adet ekmek çöpe atılıyor. Bu korkunç bir rakam. İsrafın maddi değeri ise 1,5 milyar TL’ye tekâmül ediyor. Bu parayla; 500 KM yol, 80 tam donanımlı hastane ve 500 okul inşa edilebilir. Ekmeğimize ve emeğimiz sahip çıkmak zorundayız. Bu nedenle; Alaşehir belediyesi olarak, dev bir sosyal projeyi hayata geçiriyoruz. 2 ayaklı projede; birinci adımı, vatandaşlarımızı bilgilendirme ve bilinçlendirme olarak belirledik. Bu kapsamda gerekli argümanları hazırladık ve şehrin muhtelif yerlerine astık. Projenin 2. Etabı eğitim kurumlarımızla birlikte götürmeyi hedefliyoruz. Bu çerçevede okullarımızda bayat ekmek toplama üniteleri oluşturulacak ve düzenli olarak toplanarak, kullanılabilecek yerlere ulaştırılacak ve böylelikle bir nebze de olsa israfın önüne geçilmiş olacak. Alaşehirlileri projeye destek olmaya ve tüketeceği kadar ekmek almaya davet ediyorum.”şeklinde konuştu.