Belediye’nin Köylere Hizmet Hamlesi Sürüyor

   Alaşehir Belediyesi’nin belde ve köylerde başlattığı hizmet ve yatırım hamlesi hız kesmeden devam ediyor. Fizibilite ve altyapı çalışmalarının tamamlandığı Çağlayan köyünde, Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince yürütülen hizmet ve yatırımları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, büyükşehir yasası kapsamında tüzel kişilikleri sona eren 71 yerleşim merkezine hizmet götürme arzusunda olduklarını söyledi.

   Çağlayan köyünde Fen İşleri Müdürlüğü tarafından başlatılan asfaltlama, kilit parke döşemesi ve mezarlık düzenlemesi çalışmalarını yerinde inceleyen Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, bu yılın asfalt sezonunda diğer belde ve köylere de sürprizlerinin olacağını söyledi. Köylerin öncelikli ihtiyaçları doğrultusunda bazı köylerde çeşitli çalışmalar başlattıklarını belirten Karaçoban, “13 köyümüzde hizmet ve yatırımlarımızı tamamladık. İmkânlar ölçüsünde diğer yeni mahallelerimize hizmet ve yatırım götürmeyi hedefliyoruz.”dedi.

KARAÇOBAN, KÖYLÜLERLE BİR ARAYA GELDİ

   Çağlayan köyünde başlatılan sıcak asfalt atım çalışmasını, köy cami ve mezarlık çevre düzenlemesi kapsamında kilit parke döşemesi yapılan alanları gezen Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi altıktan sonra köy kahvehanesinde köylülerle bir araya geldi. Köylülerle sohbet eden Başkan Karaçoban, köyün ihtiyaçları anlamında da köy muhtarı Bülent Kurkutalp’in görüşlerini ve taleplerini aldı.

KURKUTALP: KÖYLÜLERİM ADINA BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM

   Alaşehir Belediyesi tarafından köylerine yapılan yatırım ve hizmetlerinden dolayı Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban’a köylüleri adına teşekkür eden Çağlayan Köyü Muhtarı Bülent Kurkutalp, “Köyümüzün öncelikli sorunları ilçe belediyemiz tarafından çözüldü. Yollarımız asfaltlandı, cami avlusu ve mezarlık çevre düzenlemeleri tamamlandı. Yolcu durağı sorunumuz halledildi. Fazlalık olarak camimize oturma grupları konuldu. Sorunlarımız bir bir çözüldü. Daha ne isteyelim. Başkanımıza ve ekibine köyüm adına teşekkür ediyorum.”dedi.

KARAÇOBAN: ALAŞEHİR 6 KASABA VE 65 KÖYÜYLE BİR BÜTÜNDÜR

   Alaşehir’in 6 kasaba ve 65 köyüyle bir bütün olduğunu belirten Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, imkânları nispetinde büyükşehir yasası kapsamında tüzel kişilikleri sona eren 6 kasaba ve 65 köye hizmet ve yatırım götürmeyi planladıklarını söyledi. Fizibilite ve altyapı çalışmalarının tamamlandığı 2 belde ve 13 köyde çeşitli yatırım ve hizmetlerin tamamlandığını hatırlatan Karaçoban, “Bu yılın asfalt sezonunda birçok köyümüze sürprizlerimiz olacak. Şehir merkezindeki çalışmaları aksatmadan bu çalışmalar yerine getirilecek. Bu konuda belediye meclisimizden gerekli yetkiyi aldık. Son olarak Çağlayan köyümüzde yaklaşık 2 bin metre sıcak asfalt, köy camisinin çevre ve mezarlık düzenlemesi ile oturma grupları ve yolcu durağı çalışmalarını tamamladık.”şeklinde konuştu.

“DİĞER KÖYLERİMİZDE FİZİBİLİTE ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR”

   Kasaba ve köylere öngörülen hizmet ve yatırımların ilçe hizmetlerinde kullanılacak olan bütçeden yapılacağını da ifade eden Karaçoban, büyükşehir yasası çerçevesinde; yeni mahalle statüsüne dönüşen 71 yerleşim merkezi için plan ve programların olgunlaşmaya başladığını dile getirdi. Karaçoban, fizibilite çalışmalarının belde belediye başkanları ve köy muhtarlarıyla beraber yürütüldüğünü de sözlerine ekledi.