Başkan Karaçoban, 13 Bin Alaşehirliyle İftar Yaptı

  Alaşehir Belediyesinin her yıl Ramazan ayında geleneksel olarak düzenlediği sokak iftarlarının ikincisinde 7 mahallede sokak sofraları kuruldu. Bu yılki ilk iftar programı Ramazan’ın 10. Günü olan 18 Temmuz Perşembe akşamı, Hacıbey ve Sakarya Mahallesinin kesiştiği Kavala Camii önünde yapılırken, final ise 5 Ağustos da 6 bin 500 Alaşehirlinin katıldığı Çamlık Park’ındaki iftarla yapıldı.

  Alaşehir Belediyesi’nin geleneksel ‘Sokak İftarları’na Alaşehirlilerin ilgisi büyük oldu. Ramazan’ın 10. günü olan 18 Temmuz Perşembe akşamı, Hacıbey ve Sakarya Mahallesinin kesiştiği Kavala Camii verilen ilk iftarla başlayan programda 7 ayrı bölgede daha sokak sofraları kuruldu. Sokak iftarlarının finali, 5 Ağustos da 6 bin 500 Alaşehirlinin katıldığı Çamlık Park’ındaki iftarla yapıldı.

SOKAK İFTARLARININ İLKİ HACIBEY MAHALLESİNDE VERİLDİ

  Belediye Yönetimi, ilk Sokak İftarı’nı Ramazan’ın 10. Günü olan 18 Temmuz Perşembe akşamı, Hacıbey ve Sakarya Mahallesinin kesiştiği Kavala Camii önünde kurdu. 1000 mahalle sakininin katıldığı iftarda Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, mahalleliyle iftar yaptı. . İftara; Belediye Meclis Üyeleri Hasan Alıcı, Süleyman Keskin, Adnan Tutar ve Murat Biber’de katıldı.

ŞEYH SİNAN MAHALLESİ: Ramazan’ın 13. Gününde 21 Temmuz Pazar günü sokak iftarlarının 2.’si Şeyh Sinan Mahallesinde kuruldu. İftara 1000 mahalleli katıldı. Yemeğe Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban ve belediye meclis üyeleri de eşlik etti.

SAKARYA-MENDERES MAHALLESİ’NİN kesiştiği nokta olan Şirin Bakkaliyesi’nin önünde; 500 vatandaş ve davetlinin katıldığı üçüncü organizasyon gerçekleşti. Ramazan’ın 15. Gününde tertip edilen iftar programında mahalleliyle belediye yönetimi bütünleşti.

AKARCA MAHALLESİ: Alaşehir Belediye Yönetiminin ilçe halkıyla 4. Buluşması, Ali Gürken Parkı’nda oldu. 750 mahallelinin katıldığı iftar programı samimi bir havada geçti. Başkan Karaçoban’a mahallelinin ilgisi dikkatlerden kaçmadı.

KURTULUŞ MAHALLESİ: Buradaki İftar yemeği Mustafa Beşikçioğlu Eğitim Kurumunun bahçesinde tertip edildi. İftara 800 vatandaş katıldı. İftar sonrası; mahalleli, Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban ve Belediye Meclis üyeleri ile sohbet etti.

İSTASYON MAHALLESİ: Ramazan’ın 24. Gününde istasyon camisinin alt tarafında Adnan Menderes bulvarında kurulan iftar sofrasına 1000 mahalleli iştirak etti.

KARAÇOBAN: BU GİBİ ETKİNLİKLER TOPLUMDAKİ BİRLİK VE BERABERLİK DUYGUSUNU ARTIRIR

  Sokak iftarları konusunda gazetemize açıklamalarda bunan Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, ”Alaşehir Belediyesi olarak her yıl ramazan ayında geleneksel olarak düzenlediğimiz sokak iftarlarının bu yıl ilkini Kavala Cami Önünde düzenledik. İlk programımıza vatandaşlarımız gerçekten çok büyük ilgi gösterdiler. Ramazan ayı boyunca belediye olarak ilçenin değişik noktalarında toplam 11 tane sokak iftarı organizasyonu düzenleyeceğiz. Bu gibi sosyal faaliyetleri belediye olarak çok önemsiyoruz. İftar organizasyonlarında vatandaşlarla beraber aynı sofrada buluşup bu kutsal ayın havasını birlikte teneffüs etmek gerçekten çok güzel bir duygu. Bu gibi iftar programlarının ayrıca toplumdaki birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının pekişmesine katkı sağlayacağına inanıyorum. Bütün vatandaşlarımızı gazeteniz aracılığıyla sokak iftarı programlarımıza davet ediyorum. Tüm Alaşehirlilerin mübarek Ramazan-ı Şerif aylarını da tekrar kutluyorum.” dedi.

“ TÜM ALAŞEHİRLİLERE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

  Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, 11 ayın Sultanı Ramazan ayının Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’in indirildiği, 1000 aydan daha hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesi’nin içinde olduğu bu aya kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, bu ayın sonuna geldikleri için ise hüzünlü olduklarını söyledi.

  Toplum hayatında huzur, yardımlaşma ve kaynaşmanın yoğun olarak yaşandığı af, mağfiret ve bereket ayı olan, 'Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemden kurtuluştur' diye müjdelenen Ramazan ayına kavuşmanın mutluluğu tüm Alaşehirlilerle birlikte yaşadıklarını belirten Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, “Ramazan ayı, tutulan orucuyla, akşamları iftarıyla, verilen fitre ve zekâtıyla ibadetlerle dolu bir aydır. Bu ibadetler dolayısıyla Ramazan, ayların en bereketlisidir. Mübarek Ramazan ayı, Müslümanlar için el ele vermek, kaynaşmak ve yekpare olmak için bir vesiledir. Bugüne kadar birlik ve beraberlik örneği gösteren değerli hemşehrilerimin, bundan sonra da aynı beraberliği göstererek ihtiyaç sahiplerine ellerini uzatarak, bu mübarek aydan istifade ettiklerine inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle değerli hemşehrilerimiz başta olmak üzere tüm halkımızın geçmiş Ramazan Bayramını tekrar tebrik ediyor, esenlikler diliyor ve bu yılki etkinliklerimize beklenenin üzerinde ilgi gösteren tüm Alaşehirlilere sonsuz teşekkür ediyorum.”şeklinde konuştu.