6 Bin 500 Kişi İftarda Buluştu

   Alaşehir Belediyesi, 6 Bin 500 Kişiyi İftarda Buluşturdu

  Alaşehir Belediyesi tarafından Çamlık Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen iftar programında 6 bin 500 vatandaş, birlikte oruç açtı. Programa Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban ve belediye meclis üyelerinin yanı sıra Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MHP Manisa eski milletvekilleri Mustafa Enöz ve Ahmet Orhan ile İlçe Kaymakamı Kemal İnan da katıldı.

  Çamlık Parkı’ndaki İftara Alaşehir Kaymakamı Kemal İnan, MHP 23. Dönem Manisa Milletvekilleri Mustafa Enöz, Ahmet Orhan, Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, Manisa Belediye Başkan Yardımcıları Mimar Azmi Açıkdil, Tamer Çipiloğlu, Alaşehir İlçe Emniyet Müdürü Sezgin Aydın, Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş, Kemaliye Belediye Başkanı Mehmet Ok, MHP İl Başkanı Tamer Akkal, MHP Merkez İlçe Başkanı Engin Kabadağ, Ülkü Ocakları İl Başkanı Onur Papuçcuoğlu, MHP Kadın Kolları Başkanı Hacer Semerci, Manisa Belediyesi Meclis Üyeleri Hüseyin Köroğlu, Hüseyin Alp, Sezai Gürcan ile birlikte yaklaşık 6 bin 500 kişi katıldı. İftar yemeği öncesinde Manisa Şehzadeler Mehteri de bir konser verdi. İftar yemeği esnasında Alaşehir Belediyesi'nin hizmetleri sinevizyon eşliğinde izleyicilere sunuldu.

  İftar sonrası İlçe Müftüsü Mehmet Yiğit'in yaptığı yemek duanın ardından davetlilere ve vatandaşlara hitap eden Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, Alaşehirlilerle birlikte iftar etmekten dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. 2013 yılının Alaşehir Belediyesi için çok yoğun bir hizmet yılı olduğunu ifade eden Başkan Karaçoban, "Özellikle altyapı ve yol çalışmalarında çok yoğun bir yıl geçirdik. Bu çalışmalarımız halen hız kesmeksizin devam ediyor. Çalışmalar esnasında halkımıza biraz zorluklar yaşattığımız için özür diliyoruz. 2013 yılı bittiğinde çok farklı bir Alaşehir'i sunmuş ve göstermiş olacağız."dedi. Alaşehir'in değişen ve gelişen yüzüne katkıda bulunduğunu söylediği ekip arkadaşlarına da teşekkür eden Karaçoban, "Bütün çabalarını ve güçlerini belediyemizin yaptığı ve yapacağı hizmetler için sarf eden arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Ben kendilerinden razıyım, Allah'ta razı olsun. Ayrıca Bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi'nin ardından sizlerle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah bu birlikteliklerimiz daha uzun yıllar sağlık ve sıhhat içerisinde devam eder" şeklinde konuştu.

"YAPILAN HİZMETLER HER KESİMDEN TAKDİR GÖRÜYOR"

  Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise 'Manisa Değişiyor' sloganını hatırlatarak, bu felsefeyle hareket ederek Manisa Belediyesi'nin imkânlarını halkın mutluluğu için kullandıklarını ifade ederek, "Kentimize en güzelini, en iyisini vermenin gayreti içinde olduk. Yaptığımız hizmetler her kesimden takdir görüyor. Manisa Belediyesi'nin 2008 yılında 65 Milyon TL'den aldığımız bütçesini 2012 yılında 168 Milyona, bu yıl itibariyle de 200 milyona taşıdık. Bu nasıl oldu fazla detaylara girmek istemiyorum. Ama delikleri kapattık, birilerinin cebine akan kaçakları tıkadık. Göreve geldiğimizde 96 Milyon TL borçla aldığımız belediyenin borçlarını kapatıp, hizmetlerimizi hayata geçirdik" dedi.

"HİZMETLER SAYMAKLA BİTMEZ"

  Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, son üç yılda yaptıkları hizmetlerin saymakla bitmeyeceğini ifade ederek, "Üç yılda yüze yakın projeyi hayata geçirdik. Bunlardan bazılarını yapımı devam ediyor. Oto Terminal binasını birkaç ay içinde açacağız. Yine ismini belediye meclisimizce verdiğimiz Alparslan Türkeş Kavşağı'nı bayramdan sonra hizmete sunacağız. Laleli'de 2 bin 500 öğrencimizin faydalandığı Atatürk Gençlik Merkezi'ni açtık. Manisa'nın simgesi haline gelecek 170 dönümlük Kent Park'ın yapımına başladık. Türkiye'de Anıtkabir ve İstanbul Fatih Müzesi'nden sonra Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu'nu da geçmişimize saygı duygusuyla hizmete açtık" şeklinde konuştu.

"MAHALLE AYRIMI YAPMADAN HİZMET GÖTÜRDÜK"

  Göreve geldikleri günden bu yana Manisa'da mahalle ayrımı yapmadan 57 mahalleye de hizmet götürdüklerini hatırlatan Başkan Ergün, "Manisa'da asfalt rekoru kırdık, asfaltı olmayan cadde ve sokak bırakmadık. Kentimizde vatandaşlarımız akşam sekizden sonra sokağa çıkmaya korkuyordu. Her mahallede oluşturduğumuz sosyal alanlar ve ışıklandırmalarla halkımız gece geç saatlere kadar Manisa sokaklarında gezmeye başladı. Manisa'yı köy kasaba havasından yaşanabilir bir kent havasına getirdik" diye konuştu.

"BÜYÜKŞEHİR'İ EMİN ELLERE EMANET EDİN"

  Hizmetlerin dalga dalga büyüdüğünü ifade eden Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Büyükşehir noktasında Manisa'da yaptığımız hizmetlerin yansımaları tabii ki ilçelere, belde ve köylere de olacak. Manisa Büyükşehir olduğunda şu an 200 Milyon TL olan bütçe, beş katına çıkacak. Bu bütçeyi emin ellere emanet edin. Rabbimizin bize verdiği bu görevi 4,5 yıldır çalmadan, çırpmadan, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemeden en güzel şekilde layıkıyla yerine getirmeye çalıştık. Allah nasip ederse sizlerin de takdiriyle bir beş yıl daha bu görevde kalırsak, Manisa'da ve ilçelerimizde neleri yapacağımızı göstereceğiz" dedi.

"MEVCUT BÜTÇEYLE BELDE VE KÖYLERE HİZMET"

  Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Belediyesi'nin mevcut bütçesiyle köy ve beldelere hizmeti yaymaya başladıklarının altını çizerek, "Bunun halkaları yakın zamanda Akhisar, Salihli ve Saruhanlı ile birlikte Alaşehir'e kadar yayılacak. Bugüne kadar yüz köyümüzün camii aydınlatmaları, çöp konteyneri, oturma bankı ve taş döşeme gibi eksikliklerini tamamlamaya başladık. Bu çalışmalarımızı inşallah yakın zamanda Alaşehir'imizde bulunan 65 köyümüzün ve 6 beldemize de bir görev biliyoruz" diye konuştu.

ERGÜN VE KARAÇOBAN EL ELE

  Konuşmanın ardından Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban Alaşehirlileri el ele selamlarken, vatandaşlarda iki başkanı ayakta alkışladı. Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün kendisine büyük ilgi gösteren Alaşehirliler ile sohbet ederek, sorunlarını dinlerken kendisiyle fotoğraf çekilmek isteyenleri de kırmadı. Program sonrası Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban ve Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün çocuklara oyuncak da dağıttılar.

KARAÇOBAN'A SÜRPRİZ DOĞUM GÜNÜ

  Öte yandan iftar yemeğinin ardından, Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban'a doğum günü sürprizi yapıldı. Kendisine yapılan sürpriz karşısında kısa süre şaşkınlık yaşayan Karaçoban, kendisi için hazırlatılan pastayı kesti ve doğum gününü unutmayanlara teşekkür etti. Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve beraberindekiler daha sonra Alaşehir programını tamamlayarak ilçeden ayrıldı.

[nggallery id=11]