Alaşehir Güzelleşmeye Devam Ediyor

  Özdoğan: Alaşehir, her geçen gün biraz daha güzelleşecek

  Alaşehir Belediyesi, park ve bahçe alanlarındaki revizyon çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Son bir ayda yapılan çalışmalar ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü Proje Sorumlusu Peyzaj Mimarı Kadriye Özdoğan, birçok alanda çalışmaların devam ettiğini Alaşehir’i görsel yönden güzelleştirmek için mesai mefhumu gözetmeden çalıştıklarını söyledi.

  Belediyesi’nin Park ve Bahçeler Müdürlüğü Alaşehir’e görsel yönden yeni bir kimlik kazandırıyor. Birçok park ve bahçe sahalarında revizyon çalışması devam ederken, yeni yeşil alanlar oluşturulmaya da devam ediliyor. Müdürlüğün Proje Sorumlusu Peyzaj Mimarı Kadriye Özdoğan, son bir ay içerisinde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Alaşehirlilere en iyi hizmeti vermek için mesai mefhumu gözetmeden çalıştıklarını da belirten Özdoğan, şu bilgileri verdi;

  “ALPARSLAN TÜRKEŞ MEYDANI yan tarafında ayyıldız şehitlik projesi uygulaması devam etmektedir. Dış cephe kaplaması olarak alüminyum kompozit panel uygulaması yapılacaktır. Burada özel aydınlatma ve ışık efektleri oyunları yapılacaktır. Alanda peyzaj anlamında ayrı özel amaca uygun Özel bir (plantasyon) bitkilendirme çalışması yapılması düşünülmektedir. Alanda kullanılacak bitkiler; Şekilli ligustrum, Minyatür Osmanlı şimşiri ve çim alan ıslahı ile şık sade bir alan yaratılması planlanmaktadır.

  ŞELALE ALANI UYGULAMASI bitkilendirme ve kent mobilyaları anlamında çalışmalar devam etmektedir. Gölet alanı etrafında; Pampas otu, Pittosporum tobira var. nana, mercan, Salix alba vitellina pendula ile mevsimlik çiçek olarak tagates kullanılacak olup her terastan; duvarlardan; Hedera helix ve arap yasemini kullanılması sarılıcı tırmanıcı bitki anlamında düşünülmektedir,

  -Kent mobilyaları anlamında; 12 adet masalı oturma grubu ile 15 adet bank konulacaktır.

  İSTASYON MAHALLESİNDE üç alanda yeni park uygulamalarımızın proje anlamında çalışmaları bitmiş olup aplikasyon çalışması başlatılmıştır.

  Kenan Evren parkına yürüyüş yolları aydınlatılması için modern aydınlatma armatürleri ve direkleri alınmıştır. Montaj işlemi başlatılacaktır.

  BÜLENT ECEVİT MEYDANINDAN yeni mahalle Atatürk meydanına kadar orta refüjde bitkilendirme çalışmaları hızlı bir şekilde devam etmektedir. Yeni mahalle orta refüjde alt dikim olarak pyracantha coccinea var. nana(Bodur ateş dikeni); susuzluğa ve arabaların egzoz dumanlarına dayanımı yüksektir. Herdem yeşil görüntüsüyle estetik görünüm yaratılmaktadır. Aralarda da yüksekten(En az 2,5-3 m)den tijli herdem yeşil formlu ağaç kullanılacaktır.

  ATATÜRK BULAVARI: Kenan evren heykelinden üst tarafı ile maden suyu fabrikasına kadar orta refüj; ağaç olarak herdem yeşil tijli defne ağacı kullanılmış olup alt dikimde ateş gülleri ve bodur top pitos bitkileri kullanılacak olup yaya trafiğinin yoğun olduğu noktalarda yaya geçidi uygulaması yapılacaktır.”