Alaşehirlilere Açık Mektup

 

  Uluderbent Belde Belediyesi tarafından 6360 Sayılı Kanun gereği izin istenilen taşınır ve taşınmaz mallar ile ilgili Alaşehir İlçe Belediye Meclis kararında talepler tüm belediye meclis üyelerinin oy birliği ile ret edilmiş iken Başkan Sayın Muzaffer Teke bu kararı hiçe sayarak İçişleri Bakanlığından izin talep etmiş ve siyasi baskı kullanarak izni sayın bakanın imzası ile almıştır. Alınan bu izinle Uluderbent Belediyesi, 12.07.2013 tarihinde taşınmaz malları için ihaleye çıkmaya hazırlanmaktadır. Hiçbir gerekçe göstermeksizin bu satıştan elde edilecek gelirin nerelere harcanacağını bile belirtmeden girilen bu ihalenin ilgili kanuna tamamen ters düşeceğini kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz.

  Siyasi ahlak ve nezaket gereği mensubu bulunduğu partinin meclis üyelerinin bile doğru bulmadığı bu satışı yapmakta ısrar etmenin ve bunu kısır bir çekişmenin içine çekmeye çalışmanın kime ne fayda getireceğini de merak ediyoruz. Ama bununla beraber Alaşehir Belediyesi olarak hukukun bize tanıdığı haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızdan da kamuoyunun emin olmasını istiyoruz.

  Alaşehir Belediyesi tarafından, bu sebeple Manisa İdare Mahkemesine yürütmeyi durdurma istemi ile dava açılmış ve yapılmış bu yanlışın düzetilmesi için ilgili belediyeyle gereken tüm yazışma da yapılmıştır.

  Şimdi yüce Türk Adaletinin vereceği kararı saygıyla bekliyor ve hukukun bir gün herkese lazım olabileceğini akıldan çıkartılmamasının da gerektiğine inanıyor, bu minvalde takdiri tüm Alaşehirlilere bırakıyoruz. KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYURULUR.

ALAŞEHİR BELEDİYESİ